divendres, de setembre 03, 2010

Entrevista blogaire del mes de setembre, en el blog ANTAVIANA


La Roser Caño del blog Antaviana ha pensat en mi per a l'Entrevista Blogaire del mes de setembre. Passe a reproduir-la

1. Quin any vas crear el teu primer bloc?

En tinc un parell del blogs, el primer, francescmompovalls@msn.com el vaig fer pel setembre de 2005, ara farà cinc anys. El vaig crear per a donar un referent de la meva bibliografia que anava publicant, del centres on anava a fer xerrades literàries i també perquè els lectors pogueren dir la seva sobre alguna de les obres que tinc publicades.
Després vaig crear el blog http://www.1en2.blogspot.com/ a Cap d’any de 2009 per fer una cosa més variada, on barrejara literatura, esdeveniments literaris, sociolingüística, política i qualsevol altre desfici que se m’acudira.

2. Bloc o blog?
Tot i que els meus coneixements d’anglés i d’informàtica siguen molt limitats –per no dir-ne escassos o nuls–, travesse per l’original blog (web log) i no per bloc, per molt homòfon que resulte comparant-lo amb una llibreteta (tot i que també s’utilitze per a escriure-hi coses). Així és que dic blog i blogaire.

3. “Un bloc s'alimenta dels comentaris dels lectors”, creus que és veritat?

Home, els comentaris dels lectors són molt importants, però tampoc no ens hem d’obsessionar-hi. La gent passa per casa i si li ve de gust dir alguna cosa ho fa, i si no, no. Jo ja em conforme amb les visites.

4. Què t'ha aportat el bloc?

És una eina-entreteniment que li cal dedicar molt de temps. Has de controlar-lo perquè si no et menjarà d’altres activitats. Ara bé, dit això, tots som fills del nostre temps i les noves tecnologies ens obren uns camps desconeguts fins ara. I pel que fa a la pregunta concreta, m’ha proporcionat conèixer d’altres sensibilitats i pensaments que m’enriqueixen contínuament. Ah, també m’ha proporcionat el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians a la Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià (ex aequo amb Mercè Climent).

5. Cita un bloc i digues per què.

Caldria citar un bon grapat de blogs interessantíssims tots, el teu, el de Tibau, el de Carme Rosanas, el de Manel Alonso, el de Mercè Climent, el d’Helena Bonals, el del poeta Pere Bessó i un llarg etcètera, però si n’he de dir un només el del magnífic escriptor Toni Cucarella. És un blog polièdric on té entrades literàries i d’altres polítiques amb una capacitat analítica supradotada; i sempre en defensa de la catalanitat dels valencians i de la unitat d’interessos de tots els catalans front al continuat intent de fagocitar-nos la nació espanyola i el de l'amic Manel Alonso "Els papers de can Perla”.

3 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

Gràcies per citar-me! Jo també citaria els teus blocs si es donés el cas.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs, gràcies igualment per citar-me a mi, Francesc!

Una abraçada.

Roser Caño Valls ha dit...

Moltes gràcies per respondre l'entrevista, senyor Valls!