dimecres, de juliol 27, 2011

FIRA DEL LLIBRE DE TORRENT 2011

 Ahir, dia 26 de juliol, se celebrà la 39a Fira del llibre de Torrent; esdeveniment on vaig els darrers anys -per cert, enguany ens hem lliurat de la cíclica ponentada de tots els anys; tot i que també feia bona cosa de calor-. La celebració d'aquesta fira és una excusa perfecta per a retrobar-te amics i per a presentar les darreres novetats -que en el meu cas, enguany han estat abundoses:
-Els fantasmes del Lacrima Coeli. Ed. Bullent. (novel·la juvenil)
-De la fusta a l'aigua. Ed. Onada. (Poemari)
-Somiant amb Aleixa. Ed. Bromera. (novel·la eròtica escrita amb Mercè Climent)
-Fronteres de vidre. Ed. Germania (llibre de relats)
Un bon grapat d'escriptors departírem dedicatòries i xerrades:
Berna Blanch.
Francesc Mompó.
Mercè Climent.
Toni Cucarella.
Marisa Fernández Calabuig.
Ramón Guillem.
Marina Guillén Alapont.
Carles Pastor. (Cantant. Firmarà l'últim treball Els ulls de Bob)
Lluís Roda.
Pere Bessó
Eusebi Morales
Als quals se'ns uní a fer la xarradeta el cantant Pau Alabajos. Ací estem quasi tots, alguns ja havien marxat, esperant poder sopar a la fresca.
M'agradaria destacar l'absència dels polítics en l'acte. Tots els anys hi han passat a fer acte institucional, tant els del PSOE com els del PP (que són qui governen amb aquella alcaldessa que deia que tenia un defecte: parlar valencià i demanava perdó per si s'equivocava quan ho feia en castellà); enguany, però, no hi ha acudit ningú -tret de Compromís, com no podia ser d'altra manera perquè l'amic llibrer Sento Beguer n'és regidor-. La cosa fa una olor lletja més enllà de la falta de sensibilitat cultural dels polítics: L'any passat s'havien d'haver convocat els premis literaris Ciutat de Torrent -dels quals solc ser-ne jurat-, i durant la fira, el regidor de cultura se m'acostà i em digué que per donar-los més prestigi (?)havien pensat fer-los biennals (?). Però és que a hores d'ara tampoc no els han convocat. Digueu-me malpensat, però molt en tem que açò de la cultura pròpia siga la primera sacrificada en una crisi que no afecta quan es tracta de portar grups castellans i pagar-los el que costaria 5 anys seguits de premis.

Ps. Fonts ben informades m'han dit que sí que estan preparant la convocatòria del premi. Doncs això, al Cesar el que és del Cesar. Millor així.