divendres, d’abril 30, 2010

ESCRIPTORS AL TERRAT: PERE JOAN MARTORELL I RUBÉN LUZÓN

Ahir, últim dijous de mes, el Centre Octubre de València acollia els Escriptors al terrat. En aquesta ócasió la parella de lletraferits convidada estava formada per dos joves poetes: Pere Joan Martorell (Lloseta, 1972) i Rubén Luzón (València, 1982). Dues veus potents que maridaren els accents illencs amb els valencians.

Com sempre l'acte estigué presentat per Ramon Guillem, vicepresident al País Valencià de l'AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana), que ens féu la trajectòria literària dels dos autors.
Tot seguit, els dos poetes anaren alternant-se en la lectura de versos d'alguns dels seus treballs publicats. En el cas de Luzón dels poemaris Cames ajudeu-me, obra guanyadora del IV Certamen César Simón de poesia; i Baladaspirina, guardonada amb el premi Ausiàs March de poesia de Gandia.
Per la seva banda, Pere Joan Martorell escollí composicions del llibre Dansa Nocturna amb què guanyà el Premi Joan Alcover de Palma.
Cap al final de l'acte tinguerem l'oportunitat d'escoltar poemes inèdits d'ambdós poetes i de gaudir del vitge medieval que ens regalà Luzón cantant a la manera trobadoresca i a pèl un dels seus poemes.
A tot això, Carod-Rovira feia una conferència a la mateixa hora en la planta baixa de l'edifici i aclaparava moltíssim de públic, polítics i periodistes; tanmateix, el terrat estava ple a gom d’escriptors i gent interesada per la poesia.I com ja és costum, arredonírem la vetllada amb un sopar al Restaurant Parpardella de Valencia.Ps. Alguns encara farien via de copes i nit cap a Ca Revolta.

1 comentari:

Carme Rosanas ha dit...

Ostres, gràcies pel vídeo... és ge4nial aquest poema cantat. M'ha agardat molt, quine rimes, fantàstiques i la música també!