dijous, de maig 12, 2011

L'AIGUADOLÇ: HOMENATGE AL POETA JAUME PÉREZ MONTANER


Ahir, 11 de maig, a la Biblioteca de la Societat Coral El Micalet, vaig assistir a la presentació de la revista l’Aiguadolç –una de les poquíssimes revistes de crítica literària de l’àmbit lingüístic català– on es retia un merescudíssim homenatge al poeta Jaume Pérez Montaner. Monogràfic en el qual he tingut l’honor de participar amb l’article Reivindicació de La mirada ingènua; on rescate d’un cert oblit aquest deliciós poemari.

Bé, el motiu d’aquesta entrada no és solament fer-me ressò d’aquest esdeveniment sinó denunciar l’intencionat abandó amb què el govern de la Generalitat Valenciana té sotmesa la literatura pròpia del País Valencià. En qualsevol país civilitzat enllà dels Pirineus, Jaume Pérez Montaner seria objecte de diversos homenatges institucionals. Els servidors públics tenen l’obligació de servir al públic (i això no havia de ser un oxímoron) i donar a conèixer a la societat en general aquests prohoms que tant ens fan créixer culturalment. Malauradament no és el cas, i només uns quants fórem els afortunats de poder assistir a l’acte. Com diu un dels versos del mateix Jaume Pérez Montaner: Llàstima de país amb líders mentiders que balafien...

2 comentaris:

Jaume ha dit...

Moltes gràcies per les teues paraules, tan generoses. Salut i poesia

Carme Rosanas ha dit...

Doncs, moltes gràcies per acostar-nos-el fins aquí. No l'havia llegit mai, Francesc i he buscat la petita Antologia poètica que surt a Internet i m'ha encantat.

Salut i poesia, com ell diu!