diumenge, de novembre 21, 2010

ROMANÇ DE CILETA DE MIQUEL GIL (VIDEOCLIP)


El 24 de juliol es gravà a Ca les senyoretes el videoclip del Romanç de Cileta de Miquel Gil dirigit pel director de cinema Toni Canet.
La història ens conta com un estudiant (interpretat per l'actor Antonio Hortelano) intenta seduir Cileta (representada per la cantant Bikimel). Després de la negativa d’ella decideix disfressar-se de monja i, amb l’ajuda de la mare, representada per un cor femení a l’estil de les tragèdies gregues (ballet Teleraco d’Aielo de Malferit) Cileta acaba cedint a les arts amatòries del jove. Finalment tots -cantant, músics, cor...- acaben contagiats per l’alegria dels amants i es posen a dansar tots a ritme de rumba. En els últims segons part del públic -jo també hi sóc- entra en massa per fusionar-se amb el quadre final a l’estil de Berlanga. Un altre dels protagonistes destacats és el quadre Els emmascarats del pintor Jordi Albinyana (que també actua com a músic), a partir del qual sorgeix tot aquest romanç.
He aprofitat que Mercè ja l'havia fet per penjar-lo jo també. Com que haguérem de fer l'escena en una seqüència pla i la repetírem fins a la matinada, el cervell té gravats els automatismes i cada vegada que sent la cançó alce els braços i reproduesc el ball.
Donada l'explicació, ja podem gaudir del videoclip:

2 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Molt divertit.

A mi m'encanten aquests romanços que conten històries... la meva mare en coneixia molts i es perden, es perden... per sort no tots!

Francesc Mompó ha dit...

Totes aquestes coses ajuden a vertebrar el país.
Salut i Terra