dissabte, de juny 25, 2011

LLIURAMENT DEL XVIII PREMI DE LITERATURA ERÒTICA LA VALL D'ALBAIDA



Anit, 24 de juny, es lliurà el XVIII Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida a la localitat de Benigànim. L’acte se celebrà en el novíssim auditori Paco Salvador amb una assistència superior a 300 persones i conduït per la presentadora de Canal 9 Maribel Vilaplana.



La vetllada estigué embolcallada en tot moment per la música, la dansa i l’erotisme. L’atmosfera de la nit valldalbaidina era amorosida per les notes del violoncel d’Iván Balaguer i del piano de Milagrosa Molina. La música prenia cos en la pell dels ballarins Patricia Rodríguez i Sergio Pedrós. I per a celebrar la majoria d’edat del certamen, i com no podia ser d’altra manera, l’organització ens regalà la sensualitat d'un striptease.




Com s’esperava, al final de l’acte i després dels discursos de representants polítics i de l’editorial Bromera, la conductora llegí l’acta del jurat –format per Pere Calonge, Miquel Peiró, Mercè Climent, Francesc Mompó i presidit pel president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida Filiberto Tortosa– en la qual es donaren a conèixer les 5 obres finalistes: Vocació ardent, A la taula i al llit, El plaer de les bèsties, El llibre del repartiment i La flor de Hanako. Tot seguit es desvelà el nom de l’obra guanyadora que resultava ser La flor de Hanako de l’autor Xavier Mínguez.


Aquesta novel·la se centra en l’experiència vital d'un comercial alcoià durant els seus viatges al Japó. Allà coneix Hanako, de qui s’enamora i quasi sense voler es veu navegant en una mar d’erotisme que sembla créixer sense límits, fins al punt de perdre el timó de la seua pròpia vida.
La novel·la té un alt tremp literari i s’adapta perfectament al gènere al qual es dirigeix. L’autor ens ofereix uns escenaris eròtics molt atractius i variables al llarg de tota la història, els personatges principals –Hanako i Jordi Llopis– són molt rodons i resulten creïbles al lector, ens transmet amb elegància l’exotisme del Japó i una part de la cultura d’aquest país i la personalitat dels seus habitants.


En finalitzar l’acte passàrem al rebedor de l’auditori on l’organització ens havia parat un exquisit sopar de plantat. I per concloure els guanyadors de l’any anterior signaren exemplars de la seua novel·la Somiant amb Aleixa.