diumenge, de juliol 10, 2011

DE TORTOSA A CORNUDELLA DE MONTSANT (I)



El dimecres 6 de juliol ens trobàrem a la porta de l’ajuntament de Tortosa amb Jesús Tibau. Havíem quedat amb ell un poc més tard davant del mercat, però com que som patidors de mena havíem arribat amb temps i decidírem fer un tomb per Tortosa. Passejant vora l’Ebre ens topetàrem amb l’ignominiós monument al facisme que li han estacat al llom a un Ebre ferit –en acabar aquests posts del viatge faré el convit estiuenc dels Hai-kus amb una foto que vaig fer a aquesta pústula amb què els franquistes commemoraven els seus-. En veure’l no vaig poder estar-me’n de rememorar mon pare que hi estigué, en la famosa batalla, defensant la república fins als darrers moments. Aquesta democràcia espanyola no té ni memòria ni vergonya mantenint encara la fluvial ferralla. És un insult per a tots aquells que perderen l’esperança i la salut i la vida front a la barbàrie dels traïdors alçats en armes del “nacionalcatolicismo”.

Bé, després de dinar anàrem amb Jesús Tibau als estudis per gravar el programa “Tens un racó dalt del món” (joguina resultant de la combinació de les lletres del seu poble: Cornudella de Montsant); jo no ho sabia, ens ho digué ell. L’experiència fou d’allò més satisfactòria. Mercè Climent parlà de la seva novel·la infantil “Lina Panxolina i el quadern màgic”, jo de la novel·la juvenil “Els fantasmes del Lacrima Coeli”; i en acabant, tots dos de la novel·la “Somiant amb Aleixa” (Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida). Fou una mitja hora de literatura televisada per a les terres de l’Ebre (Canal 21 TEVEON) on ens ho passàrem molt bé. En el moment que puguem penjàrem les imatges del programa.

Després, el Jesús ens féu d’amfitrió pel centre urbà de la Tortosa renaixentista -i ens alertà de la mosca negra que voreja l’Ebre i del remei per combatre-la– i ens acomiadàrem fins dissabte a l’ombra del Montsant.

2 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Ja mirarem les imatges del programa de seguida que les trobarem, doncs!

Jesús M. Tibau ha dit...

fou una gran jornada, i millor encara la de Cornudella