dissabte, de juliol 25, 2009

DOS DE DOS (De ponent, ni vent ni gent)

El dijous dia 23 de juliol s’inaugurà la fira de Torrent amb representació de les autoritats civils, la fallera major, i fotògrafs oficials inclosos.
A la caseta d'Els llibres de Sento s’ajuntà un bell estol d’escriptors valencians per a la inauguració: Ramon Guillem, Toni Cucarella, Xavier Aliaga, Berna Blanch, Salvador Company, Llucià Vallés i jo mateix.
Bé, és hora d’aclarir el títol del post: dos de dos. Mira que l’oratge té dies a l’any per fer el que li rote. Ara ploc, ara pedregue; ara riu, ja ve l’estiu. Doncs, veges tu que va i tria aquest 23 de juliol per a tornar a fer la mateixa ponentada que l’any passat quan vaig ser convidat per primera vegada a la inauguració de la fira. Dóna fe d’aquest succés la fotografia que tinc penjada a l’altre blog amb Llucià Vallés, tots dos ventall a la mà i samarreta de tirants, que semblàvem els de Locomia. Esperem que l’any que ve no es faça el tres de tres. Si això ocorreguera, comboiaria als escriptors per demanar als representats de la Casa de la Vila que passaren la fira al mes de febrer.
A mitjan jornada d’atendre les extenses cues de lectors perquè els signàrem les obres, ens escapolírem un moment per anar a una gelateria. Dues anècdotes: a la deliciosa barreja d’orxata i llimó granissat a Torrent li deien una bicicleta, jo la coneixia com un alcoià. L’altra és que Cucarella, que va demanar una cervesa, li té declarada la guerra a la Heineken perquè és una empresa que va en contra de la cultura catalana. Explicats els seus arguments, em convenç i jo també m’hi apunte al boicot. Ja de nit, i després d’haver gastat un fum de bolígrafs signant –evidentment ja ens hauria agradat. Jo només en vaig signar dos, d'exemplars–, ens n’anàrem de sopar a càrrec de l’amic Sento. Allí petàrem la conversa entre picaetes i entrepans, entre cervesa i cava, i entre poètica i impostacions de veu (eh, Bea!).

Un altra crònica del dia ací.

2 comentaris:

Àgueda ha dit...

IEEEEEEE!!!

Què "lolailos" esteu en els ventalls!!! pareixeu del grup "Locomia", hahahahahahaha...molt bona la foto...

Inga, una abraçada!!!

Àgueda.

zel ha dit...

M'ha fet gràcia el convit anterior, a veure si minspiro...