diumenge, de setembre 13, 2009

L'espanyol està ple de mites falsos


Oïu, oïu, qui tinga orelles que escolte i qui tinga cervell que pense.
De debò, paga la pena escoltar la conferència del lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera. Un a un, els principals mites de la supremacia del castellà van caient perquè se'ls veja la intenció nacionalista i imperialista que hi ha darrere.
Escolteu i extraieu les conseqüències vosaltres mateixos.

5 comentaris:

zel ha dit...

El tinc!!! El tinc ben guardadet al meu llistat de prefes, guardadet com un tresor!! De fet, com que he estat estudiant a la UOC, vaig tenir el goig de sentir-lo i és una passada!


BOna feina!

Clidice ha dit...

La llàstima és que sembla una veu única i solitària :(

Tadeus ha dit...

I el català també està ple de mites falsos, com moltes altres llengües.

L'any passat vaig llegir un llibre de Moreno cabrera: "La dignidad e igualdad de las lenguas" (Alianza Editorial, 2000), on exposa idees i conceptes semblants als de la conferència. Es tracta d'un llibre divulgatiu, interessant per al públic en general però no tant per als lingüistes, ja que tracta qüestions ja bastant sabudes i conegudes. En la conferència es dedica a criticar un parell de llibres. El primer d'ells està escrit per un arquitecte. En fi, no resulta difícil trobar mites i errors en un llibre escrit per un no-lingüista. Em pregunte si el Sr Moreno Cabrera té tanta capacitat de crítica a l'hora d'enfrontar-se a obres més actuals i més punteres en el terreny de la lingüística. En qualsevol cas, la seua obra divulgativa té interés sobretot en el context de l'Espanya monolingüe, on és cert que perviuen actituds envers la llengua realment lamentables. Jo invitaria al Sr Moreno Cabrera a endinsar-se també en el món de la lengua catalana per trobar tots els mites que s'han anat creant al seu voltant en els darrers 150 anys.

Joana ha dit...

Quina troballa! Ha estat tot un plaer i el teu comentari del poema que he vist a "Una cosa molt gran en una de molt petita", també.
Salut!

Ana P. ha dit...

Gràcies Francesc.