dijous, d’octubre 28, 2010

DIÀLEG A TRES A ALACANT: LITERATURA ERÒTICA


Ahir, com havíem anunciat, Mercè Climent i jo férem una xerrada sobre Literatura Eròtica com a guanyadors de l’última edició del Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida a l’FNAC d’Alacant, encetant així el cicle Diàlegs a tres d’enguany organitzats per l’AELC –amb l'escriptor Carles Cortés fent d'amfitrió– i la col·laboració de la Universitat d’Alacant.
En primer lloc, el poeta Lluís Alpera féu una introducció magistral al tema elaborant una ressenya de l’obra Somiant amb Aleixa ja que havia pogut aconseguir que l’editorial Bromera li lliurara el material ad hoc.
Nosaltres el seguírem llegint un fragment de la novel·la pujadet de to, com tocava. Tot seguit parlàrem de les lectures eròtiques que havien influït en la nostra formació, com ara Les onze mil verges d’Apollinaire, la col·lecció europea La perla dels segles XVIII i XIX, El marqués de Sade o algunes de les anteriors guanyadores del Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida publicades per Bromera com ara són A foc lent, Dies de Verema, Pell de pruna, L’ombra de Hamlet i Sara la dona sense atributs (aquesta últim a posteriori). També férem esment als objectius que perseguíem amb l’obra: descriure un món eròtic sense límits procurant que ni el registre literari ni l’altura lingüística se’ns ressentiren el més mínim. Finalment explicàrem la tècnica utilitzada per nosaltres –deixàrem ben clar que no era una classe magistral vàlida per a tots els tàndems– per escriure a quatre mans.

Un públic atent, format per universitaris i gent motivada per la literatura emplenaren un dels racons oberts de l’FNAC compartint cafés i preguntes amb els ponents.
En acabar l’acte continuàrem la conversa literària en petit comitè al voltant de les excel·lències culinàries del restaurant Trento de la localitat en companyia dels organitzadors de l’acte.

3 comentaris:

Joana ha dit...

OOOH! com m'hagués agradat ser-hi!
A veure si veniu per terres gironines a la llibreria 22 a presentar aquesta novel.la :)
Estic d'acord amb la frase :
"descriure un món eròtic sense límits procurant que ni el registre literari ni l’altura lingüística se’ns ressentiren el més mínim."Com ha de ser !!
Felicitats francesc pel 2n C@ts!

Jorco ha dit...

Enhorabona,
fa molt de goig!. Quan vivia a Alacant recorde la presentació d'un llibre (no dic quin)a l'FNAC en la que jo era l'únic present a l'acte, va ser un acte d'allò més íntim ;)

http://jorco.blogspot.com/2006/09/article-al-fanzine-enum1.html

(aquest és un enllaç a un article que vaig escriure sobre Sade fa un temps)

salut!

Francesc Mompó ha dit...

Joana, tot és qüestió que es posen en contacte amb l'editorial Bromera i puguem quadrar una data factible. Seria un goig passajar-la pel terrat de casa.
Jordi, estiguérem ben a gust. Faré una miradeta al teu article.
Salut i Terra