diumenge, d’octubre 31, 2010

Setmana literària (IV): Presentació d'El secret del Mas de la Pedra, d'Ivan Carbonell.


Dissabte de matí anàrem a Cocentaina (capital del comtat) a la Fira de Tots Sants. Arribàrem a temps de presenciar la inauguració de la fira més antiga de l'antic Regne de València. Un veí de la localitat de 94 anys -segons em comentaren- llegí una còpia del real decret fundacional del rei Pere IV d'Aragó de l'any 1346. Ho féu a la balconada de la Casa de la Vila envoltat de les autoritats polítiques de la zona i de les que solament s'hi havien desplaçat per somriure i eixir en la foto (alguns d'ells no es dignaren ni a passar a inaugurar la 1a Fira del Llibre que encetaven enguany).

Al punt del migdia mamprenia l'afer que m'havia portat: presentar l'escriptor socarrat Ivan Carbonell i la seva darrera obra El secret del Mas de la Pedra Ed. Tabarca; una obra ambientada en la zona, molt ben construïda per un autor que està marcant una alta volada i que està cridat a donar-nos moltes alegries literàries. Ivan Carbonell té un altíssim tremp literari on conjuga l'estrany maridatge entre la força i la contundència de la prosa assagística amb la generosa amabilitat de la prosa poètica.

4 comentaris:

zel ha dit...

Envejo un xic l'efervescència que, malgrat tot, viviu per aquestes terres...aquí, fora de la gran capital, es mou poc (si més no a l'abast)
Una abraçada!

Francesc Mompó ha dit...

Gràcies Zel, però és a força de voler subsistir, com a literats i com a indígenes dels Països Catalans.
Salut i Terra

Jesús M. Tibau ha dit...

una primera fira del llibre sempre és benvinguda. Per mols anys

Anònim ha dit...

Agraesc des d'ací la presentació que Francesc Mompó va fer del meu llibre al meu poble. Estigué brillant amb la paraula, com sempre, però com que ell no ho dirà d'ell mateix ho dic jo perquè els seus lectors blocaires ho sàpiguen.

Moltes gràcies, mestre.
Salut i terra.
Ivan Carbonell.