dissabte, d’octubre 15, 2011

SOPAR ESTELLÉS A CATARROJA 2011


Ahir, 14 d’octubre, Catarroja s’unia als sopars Estellés responent a la crida que l’escriptor Josep Lozano havia fet l’any passat i que com una taca d’oli es va estenent al llarg dels Països Catalans, perquè ja ha saltat l’Ebre i tots comencem a fer nostre el poeta nacional Vicent Andrés Estellés.

Una trentena de persones ens reunírem al Casal de l’Horta Sud per compartir menges, conversa i poesia. És al tercer acte que acudim enguany i cadascun d’ells ha tingut unes característiques especials sota un mateix denominador comú: homenatjar el poeta nacional.

A Catarroja, convocats per Raimon Guillén, anàrem prenent la veu d’Estellés i recitant-li els seus dictats uns darrere els altres. En un moment determinat, i de forma totalment espontània, començàrem a llegir poemes a dos i com que la cosa ens agradà acabàrem fent realitat que la veu del Poeta arribara al poble: llegírem entre una vintena de persones (un vers cadascú fent una rotllana) el poema del Llibre de Meravelles Propietats de la pena, el que comença amb el vers Assumiràs la veu d’un poble... Va ser realment emocionant veure gent de tota mena fer seva la veu d’Estellés i deixar que els versos eixiren de la veu del poble. Estic segur que al Poeta l’haguera emocionat.

Honor i Glòria al poeta nacional.

3 comentaris:

zel ha dit...

No m'estranya, Estellés és un gran poeta. Quan va arribar el temps del "reciclatge per a mestres, i abans amb el títol de català que donava només l'Omnium, va ser un dels primers poetes que vaig llegir i que em va marcar. S'ha de fer terra!

Francesc Mompó ha dit...

Sí, Zel, és un grandíssim poeta. Potser el més gran que haja donat el País Valencià després d'Ausias March.
Salut i Terra

Roser Caño Valls ha dit...

Hola! Fa temps que no passejo per aquestes contrades. Què bé que us ho passeu els valencians que us dediqueu a les lletres :)