divendres, de juny 26, 2009

ESCRIPTORS AL TERRAT: EMILI PIERA I ALFONS LLORENÇ

En la foto alguns dels assistents esperant que siga l'hora per pujar al terrat.
Anit, dia 25 de juny, va ser la cloenda de les tertúlies Escriptors al Terrat. Aquests actes es reprendran al mes de setembre.
Moments abans de començar. Un públic que va ser conquistat per Alfons Llorenç i per Emili Piera que van ser els dos ponents convidats i que va participar formulant un bon grapat de preguntes.
Ramon Guillem va obrir l'acte fent una breu semblança dels periodistes/escriptors convidats.
La pregunta genèrica que obria la xerrada era la relació que podia existir entre la literatura i el periodisme, atès que tots dos en són les dues coses.
Emili Piera ens contà diverses anècdotes sobre la simbiosi particular que per a ell tenia i ho relligà amb un bon fum d'anècdotes com a viatger experimentat i home d'una vasta cultura. Després dissertà sobre la influència que té el motle periodístic en la literatura, en la seva literatura.
Alfons Llorenç, home d'una extensa experiència en el món de la política i en el dels mitjans de comunicació, després de parlar-nos de la relació entre periosime i literatura ens obrí tota una enciclopèdia de mitologia valenciana que té atresorada allà on s'arreceren els records d'infantesa que ens encisà a tots. És una delícia escoltar-lo contar experiències, vivències i sussoïts de la zona de Planes (Comtat/Alcoià, perquè en tenia opinió particular). Esperem que algun dia relligue tot el que serva i ens regale unes bones narracions.
Com sempre l'esdeveniment congrià un bon grapat d'escriptors: Isabel Robles, Salva Company, Gemma Pasqual, Rafa Escobar, Jaume Pérez Montaner, Lluís Roda, Josep Ballester, Ramon Guillem, Albert Hernàndez Xulvi... de segur que me'n deixe algun; demane disculpes. Algun d'ells, una vegada acabat l'acte, prolongant la tertúlia al terrat de l'OCCC.
Quan tot acabà, alguns perllongàrem encara l'encontre anant-nos-en de sopar al Pomodoro (al voltant de la plaça de Saragossa). Un bon carpaccio i una excel·lent conversa clogueren la nit.
Una altra crònica dels fets ací.