diumenge, d’abril 19, 2009

HOMENOTS: TONI TERUEL

A Toni Teruel i Barberà l'han nomenat president de l'Associació d'Amics i d'Amigues de la Universitat Catalana de Prada; me n'acabe d'assabentar.
Fer un semblant de l'amic Toni és engrescador i complicat a la vegada. Engrescador perquè la seva faceta polièdrica com a professor de llengua i literatura catalana al País Valencià, com a Tècnic Lingüístic de català, com a corrector, com a animador de qualsevol acte que tinga relació amb la llengua i la cultura catalana dels PPCC, com a humanista, com a portador d'una sensibilitat per la llengua i la cultura com ja van quedant-ne poques... convidaria a fer-ne un estudi vast i aprofundit. Tanmateix, és al Toni Teruel amic a qui vull retre homenatge amb aquestes ratlles. Al Toni que sempre està amb tu quan li has demanat ajuda; o quan encara que no li l'hages demanada, o solament li l'hages insinuada, o ell haja notat que t'hi podia ajudar. És al Toni que no ha dubtat a cedir-nos fins i tot el seu llit per a dormir a sa casa a Mercè i a mi a qui vull retre homenatge. És al Toni que sempre ha estat disposat a fer un colp d'ull a alguna obra meva perquè el teixit lingüístic no se'n ressentira, per molta faena que tinguera, que sempre en té, a qui vull retre homenatge. És al Toni que s'ha quedat a fer petar la xerrada amb tu fins a l'hora que fóra, encara que haguera de matinejar o viatjar a s'endemà, perquè ho estimàveu necessari a qui vull retre homenatge. És, en definitiva, a Toni Teruel, UN HOMENOT, valencià d'Algemesí, amb qui he tingut la sort de treballar i de qui sóc amic a qui vull fer aquest petit homenatge.
A tu, Toni Teruel i Barberà, l'enhorabona.
PS. En la foto el senyor Salvador Giner, president de la Fundació Universitat Catalana d'Estiu i de l'Institut d'Estudis Catalans i el senyor Antoni Teruel.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Plenament d'acord. En Toni pesonifica la generositat i crec que en aquest aspecte personal també és un mestre.
M Dolors P.