divendres, d’abril 17, 2009

Volant en valencià

Ciutadà president Camps, acabe de fer un viatge a l'estranger, no a Espanya, a l'estranger de més enllà, i a l'aeroport de Manises (ciutat valenciana sota la seva jurisducció) han menyspreat vilment la llengua d'Ausias March i, modestament, la dels meus pares i la meva. Vaig traure els bitllets en Ryanair (caldria parlar llargament sobre els mètodes mafiosos que té aquesta empresa d'ensarronar els client, però d'això ja en parlaré un altre dia. Solament advertir als usuaris novells que s'assabenten bé de totes les clàusules; el barat sol eixir car) i en cap moment em van voler atendre en valencià (català de València). Una treballadora sud-amenricana no feia més que repetir-me: "en español, por favor". A més a més, com que no li canviava la llengua ens va fer passar les mil i una per a poder embarcar. Parlar el valencià a València? Això podríem fer!
Després, tot el vol (València-Pisa) es va desenvolupar en anglés i italià (no seria el més lògic en valencià i italià. Ah no, que això seria en una situació en què el valencià fóra respectat).
Ciutadà president Camps, quina vergonya per a tots els valencians que vosté diu que presideix. La nostra llengua no és respectada ni a València. Supose que com a defensor dels valencians que tantes vegades ha dit que era de seguida en farà alguna cosa perquè els valencians podem continuar sent valencians; si més no, a casa; a que sí? N'estic segur ja que vosté és un gran valencianoparlant, don Francisco.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Deia una canço de Francesc Pi de la Serra " si els fills de puta volaren no es voria el sol, no es voria el sol" aci al Pais Valenciá hi ha fa temps que no es veu el sol i molt concretament als pobles on mana el PP sera casolitat o el poble que els ha votat.

Vicent Terol ha dit...

Caldria fer una campanya per a animar la gent a parlar en valencià encara que et parlen en castellà. Trobe que és una cosa que moltes persones, suposadament conscienciades, no fan. Per a mi ha de ser un dels fronts de militància, dia a dia. Personalment, conec poca gent que ho faça. Les conseqüències serien molt interessants, començant per un augment en la dignitat de la nostra llengua.

Anònim ha dit...

Et recorde Francesc que l' hostessa en cap moment va dir "hableme en español por favor". Les paraules exactes van ser " a mi me habla en espanol y no en valensiano". A més, amb exigències. Possiblement Camps ja se n'haurà assabentat i li haurà donat l'enhorabona. Això faltava!