diumenge, de febrer 27, 2011

LLUÍS ALPERA: L'ASSOCIACIÓ CULTURAL LA BRÚIXOLA LI RET UN HOMENATGE AL CENTRE OCTUBRE DE VALÈNCIA



Si al gener de 2010 era la revista Aiguadolç a La Casa del Libro qui li retia un homenatge al poeta valencià Lluís Alpera, ahir dia 26 de febrer era l’Associació Cultural La Brúixola a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània qui li parava taula per a homenatjar-lo.
L’acte reuní una cinquantena de persones a la cafeteria de l’OCCC. Entre els assistents hi havia els poetes i escriptors Maria Fullana, Ramon Guillem, Marc Granell, Mari Carme Arnau, Albert Hernández i Xulvi, Vicent Penya, Mercè Climent, Pepa Úbeda, Lluís Roda, Jaume Pérez Montaner, Isabel Robles...
La laudatio anà a càrrec del poeta Vicent Penya qui ens regalà la semblança biogràfica de Lluís Alpera. Tot seguit anaren prenent la paraula professors, poetes, amics i representants de La Brúixola: el professor Antoni Ferrando, el professor i polític Josep Guia, el vice-president de l’AELC al País Valencià Ramon Guillem, el poeta Lluís Roda i el fotògraf Rafael Sena pel col·lectiu La brúixola. Una vegada acabats els parlaments prengué la paraula el poeta homenatjat i ens recità uns poemes.


Com sempre els representants polítics valencians donaven l’esquena a la cultura del País. Canal 9 estaria gravant misses, circuits fantasmes al port, rentant-li la roba a Camps o, si s’escau, gravant Bertín Osborne. Però com digué el president del PSAN, Josep Guia, allí estàvem nosaltres, al bell mig de la ciutat, per retre homenatge a un dels grans poetes valencians en llengua catalana.

Algunes fotos de l'acte: