dijous, de febrer 26, 2009

ESCRIPTORS AL TERRAT

Una nit més el programa escriptors al terrat ens ha tret del cau per anar al centre Octubre. Abans d'endinsar-nos al Parnàs li hem fet els honors a la gola i hem passat per la mítica santa Caterina per fer-nos una tassa de xocolata amb xurros (2 tasses amb 2 racions de xurros 9,80 euros). Després d'un passeget per la plaça de la reina i voltants ens encaminem a l'Octubre. Saludem Ramon Guillem i Jaume Pérez Muntaner i ens asseguem a fer-nos un gintònic (4,8o euros) amb Rafa Escobar mentre parlem de la traducció al català de l'Ulisses de Joyce que s'estava llegint.
Pugem al terrat i ens asseguem amb Enric Monforte i ens preparem per a escoltar què ens conten els dos escriptors de la nit: Rafa Company i Miquel de Palol. Vicent Penya em saluda i em comenta que de tant en tant visita aquest blog; salutacions Vicent.
R. Company introdueix l'acte amb la lectura d'un text sobre la comunitat del fundador; una reflexió sobre escriptors, lectors, traductors i lectors. Després inicia una espècie d'entrevista que de vegades té tons de fina ironia a Miquel de Palol. L'escriptor principatí ens deixa la reflexió sobre algunes de les seves treballades tècniques de creació literària, sempre interessantíssimes. Ens parla de la novel·la El jardí dels set crepuscles i ens fa goleta de llegir-la (900 pàgines). Rafa Companys ens parla de la novel·la amb què guanya el Joanot Martorell, Silenci de plom.
Acabant l'acte apareix Cento Beguer (Cento el llibreter). Com que sempre és un plaer veure'l, aprofitem l'avinentesa per xarrar un poc amb ell i comentar projectes firaires.
Tornem cap al metro pels carrers de València amb la companyonia d'Enric Monforte.
Una altra nit per als elegits.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Francesc,

Com que estic comprant els números de la Once dedicats a l'Any Internacional de l'Astronomia, per complir el teu desig, com em vas dir l'altre dia a Otos, t'he comprat també un numeret per a tu. A veure si em continua la sort i a tu et toca alguna cosa.

Enric Marco
Pols d'Estels

Anònim ha dit...

Ei, Enric, ja som milionaris?