divendres, d’agost 28, 2009

Restaurant Es Baluard (Cadaqués)

A la badia de Cadaqués, banyat pel sol i vestit d’aigua i de muntanya, pujant per unes antigues escales de casa de pescadors trobem el restaurant Es Baluard. Una dotzena de taules s’escampen per dues sales, segurament antigues estances de la casa, envoltades de parets blanques i de finestrals que aboquen l’ull a la mar.
Els sabors dels guisats són d’aquells que el paladar ja no oblidarà mai més. El mar es destil·la en plats exquisits de sabors segurament tan antics com la mediterrània. A la bona taula l’acompanya un ambient tranquil i uns professionals disposats a explicar-te la composició dels plats.
Nosaltres demanàrem una amanida de favetes tendres, unes anxoves de Cadaqués –molt fines, però una mica pujadetes de preu–, suquet mariner –saborós a més no poder–, graellada de peix i per a les postres, com no, una bona crema catalana; tot regat amb un parell d’ampolles de vi blanc sec i afruitat (ei, que n’érem quatre).
La qualitat de tot plegat excel·lent. El preu una mica alt, però ben relacionat amb la qualitat dels productes –uns 45€ per persona–. Tanmateix, s’ho mereix per poder sentir l’explosió de sabors que se t’obri a la boca. Un pecat de gola en un restaurant que (a)paga la pena.