divendres, de febrer 05, 2010

LA ISETA: I QUIN BOLET!

A hores d’ara desconec la causa que ha lligat popularment el bolet al fracàs. Però aquesta associació està molt viva en moltes comarques valencianes. Per molt que li pegue voltes per esbrinar-ho i trobe explicacions que s’hi puguen acostar, sempre me’n surten d’altres igual de poderoses, o més, que em tiren per terra la teoria.
Feu clic per continuar l'article

3 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Ja en sabem una de nova. Tampoc no ho havia sentit mai. A Cataluny si algú diu: Quin bolet m'ha donat! entenem que li ha donat una bofetada o li ha fotut un clatellot.

Francesc Puigcarbó ha dit...

confirmo les paraules de la Carme, també dien plantofada a clatellot. Podria intentar esbrinar perqué en diem bolet a la clatellada, a Rac1 fan un prograsma a les 10 que el condueix Ramón Solsona "lA PARAULA DEL DIA" se li pot preguntar.

Francesc Mompó ha dit...

Gràcies Carme i Francesc per venir a cals Uendos. Sí, la de la clatellada o bescollada sí que la coneixia, però l'origen del sintagma de la columna La iseta amb aquell significat no el sé. I això és que els ho vaig preguntar en el seu dia a dos grans mocòlegs. Però clar, en qüestions de psicolingüística o de sociolingüística, poc podia ajudar aquella ciència. Pot ser el Víctor Pàmies sí.
Una abraçada