divendres, de gener 21, 2011

ALBERT HERNÀNDEZ XULVI: L'ESPECTRE D'ÀNGELA A CATARROJA


Anit, 20 de gener, a la Sala d’Actes de la Biblioteca de Catarroja Albert Hernández Xulvi presentava la seva última novel·la, L’espectre d’Àngela (Ed. Perifèric).
Jesús Figuerola –editor– obrí l’acte on destacà la gran quantitat d’escriptors que ha donat Catarroja i que, d’alguna manera, l’editorial –també amb seu a Catarroja– estava en deute amb un escriptor de la trajectòria d’Albert Hernández Xulvi, a qui encara no havien publicat.

Tot seguit, Ramon Guillem –poeta catarrogí i vicepresident de l’AELC al País Valencia– féu una semblança de l’autor i la seva obra, on destacà la comesa d’aquest en la tasca d’arreplegar vivencies i riqueza lingüística d’aquella zona del País Valencia (L’Albufera i voltants).
En acabant fou la professora de la Universitat de València, Marina Zaragozà, qui ens disseccionà L’espectre d’Àngela perquè en férem un tast ben generós.
L’acte el finalitzà Albert Hernàndez Xulvi contant-nos algunes anècdotes sobre la seva infantesa i com havien anat generant la seva vocació d’escriptor. Després es dedicà a signar exemplars entre el nombrós públic assistent.