dimarts, d’abril 19, 2011

TROBADA D'ESCRIPTORS A BENICARLÓ I VINARÒS



I després de la I Trobada d’Escriptors dels Països Catalans a Jesús, diumenge 17 anàrem a la XXV Mostra Local del Llibre de Benicarló, on també s’hi reunien un bon grapat d’escriptors convidats per l’editorial Onada per presentar els darrers títols publicats. Al Passeig Ferreres Bretó i durant poc més d’una hora els autors parlaren del contingut dels seus llibres o llegiren alguns poemes –en el cas dels poetes–. Així Josep Usó ens parlà de novel·la La senda llarga i del significat d’una portada tan suggeridora, Manel Joan i Arinyó explicà algunes anècdotes reals que apareixen a L’atzucac del perdedors, Francesc Mompó llegí tres poemes del llibre De la fusta a l’aigua, Cinta Arasa i Cristina Girol presentaren el conte infantil Emergència al País de la Màgia, Jordi Colonques ens féu cinc cèntims de la seua novel·la d’humor Món animal, Vicent Andreu Navarro ens referí unes paraules sobre El secret del guerrer hongarés, Ivan Brull ens llegí alguns poemes de Cantaments, Rosa Maria Isart interpretà un fragment de l’obra de teatre Tendències, Luis Vicén i Pepa Balaguer presentaren un manual tècnic amb el títol L’arquitectura popular de Peníscola i finalment Mari Carmen Sàez ens regalà uns versos d’Illa retrobada.

Alhora a la Fira del Llibre de Vinaròs també s’hi combregaven uns quants escriptors. Manel Alonso i Català –que llegí un fragment del seu recull de contes Si em parles del desig–, Vanessa Fibla, Juanjo Roda, Dani Miralles, Maria Carmen Sáez, Carles Cortés o Pep Castellano que van signar exemplars de les seues obres al públic.


En el moment de dinar ens ajuntàrem escriptors, familiars, editors i organitzadors a Benicarló al voltant de bones menges i millor companyonia.


1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

un bon cap de setmana ben aprofitat. Em poso com a fita assistir també a aquestes Fires els proeprs anys