dissabte, de juny 05, 2010

XX PREMIS DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS

D'esquerra a dreta: Manolo Molins, Francesc Mompó, Salva Company, Anna Torcal, Mercè Climent, Ramon Guillem, Joan Pla, Isabel Robles, Jaume Pérez Montaner, Núria Cadenes, Enric Balaguer.


Anit, 4 de juny, l’Hotel Intur de Castelló acollia el lliurament dels XX Premis de la crítica de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià.
L’àgora de l’hotel acollí un bon grapat d’escriptors, editors i amics que acompanyaren els premiats i l’escriptor homenatjat, que en aquesta ocasió fou per a un dels mestres de la literatura infantil i juvenil (LIJ), Joan Pla.

El vicepresident de l'AELC al País Valencià, Ramon Guillem, ens donà la benvinguda a tots els presents, per a donar pas al sopar literari.
Anna Torcal fou l'encarregada de dirigir la cerimònia. Josep Antoni Fluixà primer i Vicent Usó després feren la semblança laudatòria de Pla. Tots dos destacaren la importància de valorar la LIJ i posar-la al mateix nivell que la resta de la literatura. Després fou el mateix Pla qui féu un recordatori del seu quefer literari i de la seva obra.
En acabant, un a un anaren arreplegant el guardó tots els premiats:

  • Assaig: La casa que vull (Arola) d'Enric Balaguer.
  • Narrativa: AZ (3i4) de Núria Cadenes.
  • Poesia: Solatge (Perifèric) de Jaume Pérez Montaner.
  • Teatre: Dones, dones, dones (ed. 3i4) de Manuel Molins.
  • Premi Difusió de la Literatura, atorgat per la Junta de l'AELC del País Valencià, i que enguany ha estat ex aequo per a Francesc Mompó, pel seu blog Uendos, Greixets i Maremortes, i a Mercè Climent, pel seu blog Els primers gestos del verd...

El president de l'AELC, Guillem-Jordi Graells, rematà la cerimònia amb unes paraules de cloenda.

40 fotos de l'acte:


5 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Uns premis importants i ben merescuts. Seguiu fent feina!

Príncep de les milotxes ha dit...

Francesc, m'agrada la punta de la teua sabata dreta.

Sento Botafocs ha dit...

Congratulacions, hi és que ara mateix no crec que hi haja al País uns blogs que siguen tan puntuals alhora d'informar sobre els nostres events literaris, sense menyspreiar als demés, per tant el premi és major ja que la qualitat dels altres és molt alta.

pepa guardiola ha dit...

Gracietes pel reportatge. No hi vaig poder anar, però mercé al teu bloc he sentit fins l'oloreta dels plats del sopar. Felicitacions pel premi guanyat a base de bon treball.
Una abraçada.

Francesc Mompó ha dit...

Víctor, moltes gràcies.
Príncep, no tens mal gust; a mi també.
Sento, se't trobà a faltar.
Pepa, doncs estava ben bo. Gràcies.
Una abraçada
Salut i Terra