divendres, de juliol 01, 2011

SOMIANT AMB ALEIXA A LA CASA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA


Ahir dia 30 de juny, Somiant amb Aleixa es vestia de diumenge amb la primera presentació oficial. Fou a València, a La Casa del Llibre i de la mà de l’escriptor Manel Joan i Arinyó. Una trentena d’assistents –escriptors, representants del món editorial i de la universitat, professors, amics i amants de la literatura– prengueren contacte amb la novel·la guiats per la batuta personal i intransferible de Manel Joan i Arinyó, qui sense abandonar el didactisme de les explicacions ens regalava contínuament acudits, sussoïts, anècdotes i excursus relacionats amb el món de la literatura i sempre amb el to picant que calia en la presentació d'una novel·la eròtica. Això sí, sense deixar de costat les floretes que dedicà a la construcció del personatge: Aleixa i les excel·lències del triple enfocament narratiu que té l’obra –somni, record i realitat–.


Tot seguit, prengueren la paraula els autors, que començaren llegint a dueto un fragment de la novel·la –aquell que es desenvolupa en una llibreria, atès que n’estaven en una–. Després parlaren de com s’originà la idea de fer una novel·la eròtica i com la dugueren a terme a quatre mans. I com no, s’hagué d’explicar els conceptes d’erotisme i pornografia. En acabant, un públic molt interessat prengué la paraula perquè volia saber diverses qüestions amb el llibre i el procés de creació.

 
L’acte finalitzà amb la signatura d’exemplars i una copeta de cava.
I arredonint la nit un grup anàrem a sopar al restaurant La Carme (barri del Carme) i en acabant a prendre l’última al cafè Lisboa.
 
 
Ps. La pròxima presentació serà dijous 13 d’octubre al Centre Octubre de la mà de l’escriptora i periodista Núria Cadenes.

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

L'estic llegint!
Som esclaus del somnis o a la inversa
Ens hem de sentir culpables davant d'allò que de nosaltres desvetllen els somnis?
Preguntes que us faré el proper dimecres al programa Tens un racó dalt del món de Canal 21, a Tortosa. Us espero.

El nét del tio Pipo ha dit...

La intenció era anar, però la persona amb qui havia d'anar al final no va poder, i m'ho va comentar a les 18.15. Això sí, la del Centre Octubre ja pot caure pedra, neu, aigua o granotes que no me la perdré per res del món. Promés!

M'alegre que vos eixira redona, la jornada!

Un abraç!

Àngel