dimarts, d’agost 09, 2011

ESTADA LITERÀRIA AL MATARRANYA


Estada a Vall-de-roures

Aquest cap de setmana hem fet una estada literària a Vall-de-roures amb motiu de presentar la novel·la Somiant amb Aleixa a la llibreria Serret i assistir a l’acte de presentació de llibre de poemes col·lectiu (vora cent autors) Poesia a la frontera publicat per March Editor.


Vall-de-roures és un poble encisador ple de màgia medieval. L’estança a l’hotel Salt ha estat molt confortable; és un establiment que t’ofereix, al contrari d’alguns, el servei de moltes més estreles de les que té. Altament recomanable. Un altre dels molts encants que he trobat a la comarca d’El Matarranya és el magnífic estat del català parlat per la gent d’allí. Ja poden les administracions polítiques separar-nos en mil bocinets per anorrear-nos que continuem sent ciutadans dels Països Catalans.

A l’hora de l’àngelus –nadir de l’hora de les bruixes- estàvem a la llibreria Serret signant llibres. Manel Alonso –amb qui havíem fet el viatge– amb Els somriures de la pena; Mercè Climent i Jo amb Somiant amb Aleixa; i jo amb el poemari De la fusta a l’aigua i el llibre de narracions Fronteres de vidre. El propietari de la llibreria, l’Octavi Serret, és tot un heroi de la cultura. L’entusiasme que vessa per la paraula escrita fa que no hi haja ningú que entre a la seva llibreria que no n’isca amb algun llibre sota el braç. Nosaltres, en poc més de dues hores signaríem entre els tres un centenar de llibres. El que he dit, tot un referent de llibrer, l’Octavi; i tota una referència literària, la llibreria Serret. Gràcies Octavi.


A la vesprada, a l’entrada de la zona medieval, vam tindre l’agradable sorpresa de trobar-nos a La Montserrat Vilardosa, Clídice, a qui coneixia del món virtual, i amb qui vam compartir, amb el seu marit, menges i paraules; tot un goig.


La segona part fou a s’endemà la presentació del poemari col·lectiu Poesia a la frontera; on es poden llegir tres llengües: català –majoritari–, aragonès i castellà. Pel que fa al restaurant que ens diposità –no puc utilitzar el verb acollir– no en vull dir ja res més. Els organitzadors de l’acte i els assistents ens esforçàrem perquè la cosa tirara endavant i després de les presentacions es feren diverses lectures en veu alta. Gràcies també a editors i organitzadors per aquest llibre que ara tinc entre mans. Personalment hi he participat amb tres poemes, un dels quals –el que vaig fer la nit que ens segrestaren Tv3 al País Valencià– va ser el que hi vaig llegir.


GRÀCIES MATARRANYA PER CONTINUAR SENT MA CASA TAMBÉ.

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

M'hauria agradat estar més estona amb vosaltres, però obligacions i devocions familiars em van fer tornar a Tortosa. Al matí, l allibreria Serret fou una autèntica concetració d'autors/es; tot just vaig tenir temps de saludar tothom, i començar a despedir-me. Fins una altra

Clidice ha dit...

D'això se'n diu un cap de setmana intens! Per cert que tens raó, i n'Octavi és un tipus amb una energia increïble. Gairebé venien ganes de seure en un raconet només per observar-lo. Sort en tenim a la nostra terra dels somniadors!

Núria Talavera ha dit...

Estic molt contentat d'haver pogut participar en aquest recull de poemes a la frontera, un honor ser al mateix llibre que tu i que molts altres bons poetes.

Pel que fa al ¿restaurant? millor esborrar-ne el record...

una abraçada

Francesc Mompó ha dit...

Jesús, és que tu ets quasi ubicu.
Clídice, així és.
Núria, el plaer és meu. Una abraçada