divendres, de juny 04, 2010

Presentació "Correspondència de guerra" i "Si em parles del desig", de Manel Alonso i Català


El dijous dia 3 de juny, la Casa de la Cultura de Puçol es va vestir de literatura per presentar els dos últims poemaris publicats del poeta local Manel Alonso i Català.
Una sala atapeïda de gent escoltà amb religiosa atenció com anaven recitant-se un darrere de l’altre la vintena llarga de poemes que part del públic convidat havia triat prèviament per fer-hi de rapsode.
Manel Alonso havia dissenyat un format original on el protagonisme se li concedia als poemes i no al poeta.
L’acte començà amb la presentació de tres vídeos on la veu del poeta, i en un altre, acompanyat de la veu d’Amàlia Garrigós, ens feia gaudir del poema audiovisualment. (Podeu gaudir-los ací)
Després, Juan Antonio Millón (poeta, crític i president del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre) i Enric Esteve (cantant i actor), feren la presentació del poeta i dels dos poemaris: Correspondència de guerra (Ed. Aguaclara), de fortíssima càrrega social i Si em parles del desig (Onada Edicions) on el combat és eròtic. Tot conduït per Xavier Alcàsser de l’Associació l’ANDANA.
En acabar la part més academicista, començà el recital per part de molts dels presents.
A mitjan lectura el cantant Carles Pastor –magnífic– ens regalà la peça musical que ha fet del poema Dona que inclourà en el nou disc sobre poetes valencians actuals.
Molt grans tots dos; molt gran el poeta Manel Alonso i Català i molt gran el cantautor Carles Pastor.
En acabant uns quants rematàrem la vetlada en amical conversa al bar de la Casa de la Cultura de Puçol.



També en parla Mercè Climent al seu blog Els primers gestos del verd.

Ps. Envie una salutació molt especial a Bernat, el fill de Manel Alonso, per haver-nos fet d’amfitrió i haver-nos entretingut amb una amable repassada comarcal dels pobles dels Països Catalans.