dijous, de gener 29, 2009

M'he regalat


Aquesta nit he eixit a regalar-me. La companyia de Mercè, uns pinxos al Sagardi (molt cars; i és que no es pot ser pobre) i un excel·lent àpat literari. Francesc Bodí i Toni Cucarella ens regalaven una estadeta amb ells al centre Octubre de València. Allí m'he trobat amb amics i coneguts lletraferits: Jaume Pérez Muntaner, Isabel Robles, Penya, Hernàndez Xulvi, Ramon Guillem, Enric Monforte, Josep Ballester... a més dels dos raonadors.

Francesc Bodí (Agres) ens ha deleitat amb una meravellós híbrid entre el text literari i el text assagístic que ha pintat excel·lent paradigma sobre el fet literari que ha anat des la realitat a la literatura, per a tornar després, per l'altre vessant de la carena, de la literatura a la més crua realitat. Menja d'Olimp que si la cosa no es torça tindrem ocasió de disfrutar-ho en la pròxima revista de literAtures de l'AELC (supose que en el número 7).

Tot seguit, l'amic Toni Cucarella ens n'ha fet tres o quatre cèntims sobre la seva decisió de deixar aparcat el treball novel·lístic per l'altíssim cost que té en un País com el nostre tan malmés des de diversos punts de vista. Com sempré, ho ha fet amb una visió esmolada i punyent com a ferramenta analítica.

En acabant ha hagut un breu debat en què tot i l'aparent diversitat d'opinions sobre el discurs dels ponents, des de la modèstia d'un servidor crec que pràcticament totes elles han estat complemetàries; en cap cas, pense, excloents.

Com deia, un goig per al paladar de la paraula.

2 comentaris:

Mercè ha dit...

T'has regalat i m'has regalat.
Hem de repetir, eh?
Molts petonets.

Tirant i Carmesina ha dit...

I d'altres que es vam quedar amb les ganes.