dimecres, de gener 20, 2010

HOMENATGE AL POETA LLUÍS ALPERA

Anit, 19 de gener, a la Casa del Llibre de València, la revista de literatura L’Aiguadolç retia homenatge al poeta Lluís Alpera. El número 36 de la revista arreplega els interessantíssims articles que Jaume Pérez Montaner, Marc Granell, Bernat Capó, Jesús Moncho, Emili Rodríguez-Bernabeu, Ramon Guillem, Josep Ballester, Ángel L. Prieto de Paula, Lluís Roda, Antoni Vidal i Ferrando, Antoni Ferrer i Emili Casanava han fet sobre l’obra poètic de lluís Alpera.
L’acte ha estat presentat pel poeta Antoni Prats i pel periodista Miquel Martínez. Tots dos han remarcat l’alta qualitat i la diversitat polièdrica dels enfocaments dels articles que ha arreplegat la revista i que es converteixen en un referent d’obligada consulta per a qualsevol estudiós de l’obra d’Alpera.Pel que fa a l’assistència, un grapat d’amics i escriptors s’han sumat a l’homenatge: Toni Ferrer, Albert H. Xulvi, Jaume pérez Montaner, Isabel Robles, Vicent Penya, Lluís Roda, Emili Casanova, Jordi Sebastià, Mercè Climent i jo mateix. Cap autoritat ha acudit a l’acte –posats a veure com valoren la cultura en aquest maltractat País Valencià, ni falta que han fet-, i per descomptat, tampoc no hi ha estat Canal 9; Els escriptors continuem sent invisibles per a una oficialitat que va amb Ferrari, llueix bosses de mà Vuitons, s’enfilen caríssims vestits de jaqueta i s'entretenen a enderrocar el Cabanyal.
Ps. Quan el poeta ha volgut declamar algun dels seus poemes també ens hem trobat amb la desagradable sorpresa que en tota la Casa del Llibre no hi havia un sol exemplar dels més de vint que l’autor, tot un referent poètic del País Valencià, té publicats. Ai las! Continuem sent un país d’espardenya de veteta que ens posem sabatetes de xarol els diumenges.


5 comentaris:

Gustau ha dit...

Però, a veure, a qui se li acut fer una presentació d'un treball sobre un poeta valencià a la Casa del Libro? I encara s'estranyeu desagradablement de no trobar-hi cap llibre de l'homenatjat? Ai las!, dic jo també. Peró en altre sentit.

assumpta ha dit...

Acabo de llegir la notícia fa un moment a "casa" de la Mercè.
Quina poca traça els de la casa del libro, no?
Desprès miraré de fer-ne una ullada a la seva obra, doncs no el conec.
Petons.

Rafel ha dit...

Potser, les autoritats que no van fer acte de presència, els havien comprat tots abans per llegir-los en la intimitat.

Francesc Mompó ha dit...

Assumpta, sí, aquesta és la realitat del nostre país. Fes-li una miradeta a l'obra d'Alpera, és ja un dels referents.
Rafel, estic completament segur que els havien comprat i estaven llegint-los; es deleixen per la literatura en català. Vaja, crec que per cap tipus de literatura.
Gràcies per passar per casa.
Salut i Terra

novesflors ha dit...

Molt bo, el comentari de Rafel. Ha reblat el clau.