dimecres, de març 31, 2010

Poetes mallorquins al Centre Octubre de València

Tots junts, com la mata de jonc de Muntaner; així començaren a recitar els 8 poetes dels tres indrets dels Països Catalans (Emili Sànchez Rubio, Pau Castanyer, Pau Vadell, Jaume C. Pons Alorda, Blanca Llum Vidal, Laia Martínez López, Eduard Carmona i Andreu Galan), tots junts i a la vegada en una polifonia que recordava una simbiosi entre un cor grec i un espectacle dada amb ressonàncies d'existencialisme dels anys 50 del segle -i mil·lenni-passat. Almenys, aquesta és la impressió que em féu. Tot plegat un regal "espectacular" el que ens oferí aquest grup de joves poetes -potser cap d'ells arribe a la trentena d'edat-.
Com sempre, un públic atapeït d'escriptors i poetes assistiren a l'acte: Jaume Pérez Montaner, Isabel Robles, Marc Granell, Joan Navarro, Salva Companys, Lluís Roda, Manel Marí, Josep Lluís Roig...
La presentació corregué a càrrec del poeta i vicepresident valencià de l'AELC Ramon Guillem, qui ens féu una semblança dels poetes i de la col·lecció "La cantàrida" de Documenta Balear. L'acte s'emmarcava dins de les activitats de l'Espai Illes Balears que organitza el Centre Octubre de València.
En acabant, i després d'unes cerveses al Café Lisboa, ens n'anàrem de sopar a la Parpadella.