diumenge, de maig 29, 2011

LLIURAMENT DELS PREMIS DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS


Ahir 27 de maig es lliuraven els XXI Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, durant una vetllada gastronomicoliterària a la novena planta de l’Hotel Astoria Palace de València. Durant l’acte també tenia lloc un merescudíssim homenatge a l’escriptor saforenc Josep Piera.
Al voltant de les 21.00h hi anaven acudint premiats, escriptors, editors, representats d'algunes entitats, companys de lletres... Moment oportú per saludar amics, conéixer persones relacionades amb el món literari, donar l'enhorabona als premiats, fer algunes fotografies...
Envoltats de bones menges i una companyia molt agradable, la nit anava apropant-nos al moment dels parlaments i del lliurament de guardons.
Gemma Pasqual, escriptora i vocal de l'AELC al País Valencià, fou l'encarregada d'establir el silenci a les taules -difícil tasca perquè hi érem una setantena de persones- i de donar pas a tots els discursos.
L'acte es dividí en dos parts. En primer lloc, l'homenatge a l'escriptor Josep Piera; després, el lliurament dels premis de la Crítica.
Sebastià Alzamora i Marc Granell dirigien unes paraules laudatòries al poeta saforenc, qui arreplegava el guardó de mans del secretari de l'AELC, Lluís Hansen. Com no, també Piera ens regalà un magnífic i proper discurs on es convidava a gaudir de l’escriptura i també de la vida i obria una escletxa d’esperança per a la ciutat de València pel brot verd que ha començat a trencar a l’ajuntament.
En acabant, arribava el moment del lliurament dels premis. Un a un, tots els guardonats es dirigiren al bell mig de la sala per rebre l'obsequi representatiu creat per l’artista Elsa Pérez Robles i les felicitacions d'algun membre de la junta de l'AELC o del jurat d’aquesta edició: Enric Sòria en la modalitat d'assaig per l'obra En el curs del temps (Ed. Moll), Raquel Ricart i Andreu Sevilla en narrativa per les novel·les Les ratlles de la vida (Ed. 3i4) i La penombra de la coloma, Ramon Guillem en poesia per Abisme i ocell (Ed. Bromera), i Francesc Adrià Cucarella en teatre per l’obra La taula de canvis (la proporció) (Ed. 3i4)
Finalment, el Premi Difusió de la Literatura, atorgat per la Junta de l'AELC del País Valencià, era per al llibreter Vicent Beguer.
El punt i final el posava Lluís Hansen que llegia el discurs de cloenda que el president de l’AELC, Guillem-Jordi Graells havia preparat per a l’ocasió.

Alguns moments:


1 comentari:

Dolors Jimeno ha dit...

Molte bé les imatges, Francesc. He recordat totes les vegades que jo hi he assitit.
D.