divendres, d’agost 26, 2011

EL RASTRE DE JAUME I A MONTPESLLER


 "E, quan la reina nostra mare se sentí prenys, entrà-se'n a Montpestller. E aquí volc Nostre Senyor que fos lo nostre naiximent en casa d'aquells de Tornamira, la vespra de nostra dona sancta Maria  Candeler."

Bé, la casa on diu Jaume I que va nàixer ara és la Cambra de Comerç i Indústria. El punt d'informació de Montpesller on vaig preguntar (Plça de les Comèdies) no sabien donar-me raó de res. Els vaig haver d'explicar jo l'assumpte. Quan cridaren una altra funcionària, i cercant per la xarxa, em digueren on estava la casa i també un torreó que hi ha darrere de la catedral on una ordre de cavallers li dedica la placa que adjunte en la foto. No hi vaig poder trobar res més del nostre rei.
A tot això, els vaig demanar els fullets en català i em digueren que com que la gent no els demana, no en tenien. Així que ja ho sabeu: demaneu-los en català encara que siga al Japó; la funció crea l'òrgan.



2 comentaris:

Enric Marco ha dit...

Molt bé. Obri camins per descobrir les nostres arrels i on va naixer aquell rei que morí a Alzira, segons la tradició, o a València el 1276.

Ja anirem a veure-ho...

Enric

Francesc Mompó ha dit...

Enric, la màquina m'havia apartat el teu comentari i no l'havia vist fins ara (excuse-moi). Una abraçada