dijous, de març 05, 2009

ESCRIPTORES al terrat

El títol d'escriptores amb majuscúles l'he posat exprés. Ho he fet perquè avui sis poetesses s'han assegut a la mesa de dalt de més amunt de l'edifici Octubre per deleitar-nos amb les seues veus, acompanyades de campanades i de vent marçal valencià. Veus que han sabut jugar totes les cordes de la lira; des de la modulació més exigent fins a la força més cantelluda i arestada quan ha calgut, veus dolgudes, exigents, amorosides, planyívoles si calia, reivindicatives i afirmatives. Tot un ventall poètic perfectament orquestrat de la mà de la poetessa Isabel Robles. Montse Anfruns, Àngels Gregori, Marisol González, Teresa Pasqual, Isabel Robles i Encarna Sant-Celoni han estat les responsables de tenir-nos una hora llarga encisats.
Isabel Robles ha llegit el document manifest que obria l'acte. Un acte per a celebrar el dia de la dona, que ha servit com a homenatge i adéu a l'escriptora i poetessa Carmelina Sánchez Cutillas, que ens ha deixat fa no res per a fer vacances, com diria l'amic Ovidi, l'alcoià naturalment. S'han llegit poemes de la Carmelina i després composicions pròpies de les sis poetesses. L'acte ha estat perfecte. Felicitats.
I com no, de bell nou he tingut el plaer de retrobar-me amb amics: Manuel J. Romero, Jaume Pérez Montaner, Ramon Guillem, Maria Fullana, Albert Hernàndez Chulvi, Salva Companys (a qui em presentaren feia solament uns dies)...
Una nit més per a la memòria.