diumenge, de març 01, 2009

LA FIRA DEL LLIBRE VELL


Les falles tenen un parell de coses bones: les vacances i la fira de llibre vell. Potser també en té alguna altra de bona, però en col·lecciona moltes de dolentes, cosa que ja en parlarem un altre dia. Bé doncs, com deia, una passejada per la fira del llibre és un plaer que espere que les noves tecnologies no facen desaparéixer. L'altre dia veia una persona que llegia un llibre per una maquineta i, una vegada satisfeta la primera curiositat, em vaig imaginar les prestatgeries buides i em va vindre una gran pena.

Avui he assaborit el goig, quasi eròtic, de passar els dits per la pell de llibres vells, viscuts, plens d'històries; i no solament les que conten els autors.

He comprat alguns dels exemplars de la MOLC que no tenia, encara me'n falten uns quants, i també n'he comprat uns quants de pintors catalans amb il·lustracions més que acceptables (Dalí, Miró, Fortuny, Tàpies, Casas, Urgell).

Entre els passants que revolaven i que s'estimen els llibres en format de paper m'he topetat amb un parell d'amics, Vicent Moreno que anava amb la seva bici ufològica i amb Llucià Vallés que rescatava vivències de l'adolescència entre les rebregades pàgines.

De falles? Falles folles fetes foc, que deia un camaleònic Fabregat ja fa algunes dècades.

3 comentaris:

J.M. ha dit...

Hi vaig cada any. Les falles, sense el plaer quasi eròtic de la fira del llibre vell, no serien el mateix.
Salut!

Anònim ha dit...

Gràcies per la visita, Jeroni.
Una abraçada

Anònim ha dit...

hace un momento que encontré tu página, la otra, por casualidad y tan sorprendida me dejó que no pude resistirme a dejar allí impresa la huella de mi visita, agradecida...

pero parece que esa sorpresa traía de la mano otra... ahora leo aquí tu artículo de la feria del libro viejo y me reconozco en tus palabras, los libros no son sólo la historia escrita en ellos, son las sonrisas, las lágrimas, los recuerdos, las imágenes que generan en quienes pasan sus páginas... sí, hay más historias en un libro que la que se cuenta...

nuevamente te pido disculpas por no escribir en tu lengua, y nuevamente te felicito por tu obra y por este espacio

gloria