dimecres, de març 25, 2009

GENOCIDI CULTURAL I LINGÜÍSTIC

"Que se note el efecto sin que se note el cuydado"
Maquiavel V i seguidors

Consells a les nacions imperialistes perquè facen bé la tasca de dur a terme un genocidi cultural i lingüístic.
Decàleg bàsic per a un bon genocidi lingüístic:

1r) S'ha de conquistar per les armes el país desitjat i se l'ha d'annexionar.

2n) Hom començarà per imposar-li un sistema de diglòssia lingüística:

  • Totes les esferes de referència importants: administració, justícia, educació, televisió, premsa... es vehicularan principalment amb la llengua invasora (llengua A).
  • La llengua del país envaït s'arraconarà per a usos familiars, encara que se'ls podrà permetre als indígenes dir alguna vegada expressions del tipus: xiquet, collons, senyor pirotècnic pot començar la mascletà... (llengua B)

3r) S'hi munten unes quantes empreses amb capital del país invasor amb la intenció que els indígenes hi facen d'obrers amb d'altres obrers colons i "normalitzen" el seu status de pària.

4t) S'afavorirà amb ajudes la colonització del país envaït per part de famílies obreres del país invasor.

5é) El continu frec de tot tipus (laboral, veinatge, afectiu...) anirà afavorint el mestissatge. Amb la velocitat dels temps que ens han tocat viure, només faran falta dues generacions perquè es produesca el mestissatge.

6é) El mestissatge junt a les mesures lingüístiques de diglòssia aniran fent el seu efecte natural: erosionar la cultura indígena i orientar-la cap a la desaparició. És el lingüicisme.

7é) Caldrà, amb tot el dolor del cor, això sí, tancar a la presó a tots aquells indígenes que s'hi rebel·len.

8é) Prohibir la participació en els òrgans importants d'organització i direcció de la societat a tots aquells individus que no reben amb bons ulls la cultura i la llengua dels colons i que encara simpatitzen amb els indígenes indòmits.

9é) Perseguir, censurar i clausurar tots els mitjans de comunicació en llengua indígena.

10é) Ara, ja es poden celebrar eleccions DEMOCRÀTIQUES perquè el país envaït ja ha estat civilitzat i assimilat al país invasor; que és el bo.

PS. Per descomptat que és una estructura bàsica. Els invasors sempre tindran una gran capacitat creativa per a perfeccionar aquest decàleg genocida.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bo ets Paco

Vicent Terol ha dit...

I quan el genocidi estiga quasi consumat, caldrà sufocar alguns intents d'endarrerir la seua extinció total. Per exemple, es demanarà el "dret" a rebre l'educació en castellà. I així la cosa quedarà com a que els genocides són els defensors de la llibertat.

Anònim ha dit...

B-O-N-Í-S-S-I-M!!!

J.M. ha dit...

Terrorífic!
Encara recorde aquella frase per la qual es legitimava el Decret de Nova Planta cap al 1707: "por justo derecho de conquista". Fa feredat.