divendres, de maig 01, 2009

ESCRIPTORS AL TERRAT

Ahir, 30 d'abril, de bell nou tornàrem a tindre escriptors al terrat; dues primeres espases de la literatura infantil i juvenil: Pep Castellano i Joan Pla.

Com sempre, un poc abans de les 19,30h, anàrem trobant-nos al Centre Octubre. Però, ai las! el bar era tancat i ens tocà anar a un local del voltant del mercat a fer-nos un colpet. A València no li va fer massa gràcia i ens ventà d'aire fred i de tres gotetes la careta. Amb uns minuts d'endarreriment (per a Rus, GAIREBÉ no gens) tornàrm a l'Octubre i pujàrem al terrat, ran de santa Caterina i del Micalet.

Allà dalt i ben arrecerats al local ens juntàrem un grapat d'amants de la literatura (vaig poder saludar els amics Jaume Pérez Montaner, Isabel Robles, Rafa Escobar, Salva Company, Albert H. Xulvi, Joan Pla, Ramon Guillem, Canto Nieto, Pep Castellano... segur que m'he deixat algú.

Joan Pla i Pep Castellano es creuaren presentacions biogràfiques, premis i publicacions; que n'eren moltes. Després s'establí un agradable col·loqui sobre la creació literària per al jovent. Moltes coses interessants s'hi digueren, però m'agradaria destacar el parell de contes que ens regalà Pep Castellano; senzillament genials, com sempre.

Després quadrà la cosa perquè uns quants ens n'anàrem a sopar junts a un restaurant de darrere de la plaça de la Verge. Un carpaccio de bou i un entrecot de vedella maridaren l'àpat.

Una nit més de lletres, conversa i paladar que em vaig emportar en la taleca del record.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aleshores anàreu gairebé tots. Només faltaren uns pocs.

Anònim ha dit...

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4689830041647983185&postID=6474315801172764797&page=1

Jesús M. Tibau ha dit...

escriptors al terrat, al pedrís, al balcó, on sigui

Francesc Mompó ha dit...

Com molt bé dius, Jesús, ens cal molta literatura en un País governat per bèsties.
Una abraçada