divendres, de maig 08, 2009

LA COPA DEL REI VIATJARÀ A L'ESTRANGER


Jo sóc del València. Ho he sigut des de xicotet i continue sent-ho. Què hi farem! Sí, ja sé que ser valencianista avui en dia és pertànyer a una afició que es destarifa i perd els papers quan es tracta d'anar contra el Barça i contra tot allò que representa aquest club. Gran part dels meus amics i de les persones més apropades a mi són del Barça. Moltíssimes vegades m'han dit que em para lleig que jo siga del València per tot el que he dit adés. I sí, tenen tota la raó del món..., però jo sóc del València. Argumente, això sí, cada vegada amb menys convenciment per tots els atacs destarifats que es fan sense cap trellat des de València cap al Barça i per metonímia cap a Catalunya i cap als catalanistes, argumente, deia, que per què els he de deixar l'espai lliure? Que se'n vagel ells!

Que per què dic açò si el València no s'ha classificat per a la final de la Copa del Rei? No ho sé, però per algun lloc havia d'entrar a la gran festa d'aquesta final.

Sí, festa perquè la Copa del Rei d'enguany se n'anirà a l'estranger. Tant si guanya l'Athletic de Bilbo, com si la guanya el Barça, la Copa del Borbó anirà a l'estranger. Euskal Herria i Catalunya hauran obtingut una victòria contra Espanya. Minsa victòria, pírrica victòria dirien els més cults. Sí, però victòria al cap i a la fi. En aquest temps que ens ha tocat viure, els símbols i els gestos tenen un paper fonamental perquè la gent que portem rumbs distints als messetaris no perdem el nostre nord. I no em negarà ningú que una final com aquesta no l'hem desitjada els no nacionalistes-espanyols moltes vegades. No em negarà ningú que veure la quadribarrada o la ikurrinya aixecar la copa no és un gran símbol. Que ho minimitzaran; segur. Que diran que no té cap importància, també. Que aquí pot importar-li una nimietat així; doncs a tots aquells que ens diues que tots som espanyols perquè així ho posa en el nostre DNI.

DOncs això, que tot i ser del València el dimecres dia 13, guanye qui guanye (i m'agradaria que ho fera el Barça), jo també hauré guanyat perquè hauran perdut ells.

PS. Bon espectacle per a tots!

4 comentaris:

Una del Barça ha dit...

VISCA EL BARÇA! I VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!

Emdennor ha dit...

No és casualitat que el lema del FC Barcelona siga "més que un club", és tota una declaració d'intencions.

Anònim ha dit...

Sembla mentida que dient tot el que dius i el que penses, com pots ser del Valencia, jo soc alcoià i de ben xicotet el meu Pare em va ensenyar a estimar al Bilbao i en aquesta final he de dir que tindre el cor dividid donç estime els dos per igual. GORA EUSKALERRIA I VISCA CATALUNYA.

Anònim ha dit...

Ahir vaig tindre una errada al escriure EUSKAL HERRIA tot junt i sense la H.