divendres, de juny 12, 2009

Presentació Solatge de Jaume Pérez Montaner

Ahir, dia 11 de juny, en una jornada calorosa, bascosa i xafogosa es féu la presentació a la Casa del Llibre de València del poemari Solatge (Editorial Perifèric) amb el qual Jaume Pérez Montaner guanyà el premi de poesia Benvingut Oliver 2008 de Catarroja.
L'esdeveniment congrià un bon grapat de gent que omplí la planta blaixa de la llibreria. Entre els assistents hi havia una nodrida representació del món de les lletres (Toni Cucarella, Isabel Robles, Maria Fullana, Manel Rodíguez Castelló, Eusebi Morales, Christelle Enguix, Begonya Mezquita, Montse Anfruns, Salvador Company, Lluís Roda, Josep Ballester, Pere Bessó, Alber H. Xulvi).
L'acte començà amb una arredonida semblança de l'autor feta pel poeta i president de l'AELCPV Ramon Guillem. Esguitat d'anècdotes i amb l'estil didàctic que el caracteritza ens refrescà a tots la llarga trajectòria literària de Jaume Pérez Montaner.
Despré fou el poeta Marc Granell qui lloà la poesia de Jaume i remarcà la necessitat de fer justícia sobre la qualitat poètica de l'autor. Ens digué que el País Valencià i la poesia catalana general estava en deute amb un poeta de la dimensió de Jaume Pérez Montaner.
Després, Jaume llegí uns quants poemes de Solatge;
en acabant, jo mateix vaig recitar el poema cívic Que sempre torna del mateix poemari; lectura que vaig dedicar a totes les gavines, excepte a les de la mar, i a un bon ramell de capolls.
Acabat l'acte, el costum comença a fer-se norma, uns quants dels assistents ens n'anàrem de sopar per acabar d'arredonir la xarrada amb un to menys trascendental. En aquesta ocasió fou Manel Rodríguez-Castelló i Begonya Mezquita qui s'encarregaren de reservar local, el restaurant Sabors del carrer Cádiz. Lloc tranquil, d'ambient acollidor, bon menjar, tot i que una mica escàs i un vi acceptable.
Les transaccions que s'hi aprecien només són degudes al fet d'escotar-nos per pagar el sopar; que ningú pense coses rares.
Per veure una altra crònica o més imatges cliqueu ací.

3 comentaris:

Begonya Mezquita ha dit...

Ho vam passar molt bé. La poesia com a via d'escapament!!!!

http://alonsocatala.blogspot.com/ ha dit...

Gràcies, Paco. A través de les fotos i dels vídeos he pogut ser partícip d'una presentació a la qual m'agradaria haver pogut assistir però que la faena ho va fer impossible.

Perifèric Edicions ha dit...

Moments com aquest els hauríem de repetir més asovint...

https://perifericedicions.blogspot.com