dissabte, de juny 20, 2009

Restaurant La Carme (València)

Anit sopàrem a La Carme, un restaurant del barri del Carme de València. Està al costat del mercat Mossén Sorell.
La Carme és un local històric d'aquest típic barri valencià que ha servit de referent gastronòmic al llarg d'unes quantes dècades. És un local acollidor, d'ambient rústic, on trànquil·lament entres parlant valencià i et responen també en valencià. (Ja té collons la cosa que allò que havia de ser natural a València, l'excepció es convertesca en categoria). Si rastregem la decoració podem descobrir uns quadres de JAM. Al costat d'on nosaltres sopàvem i dalt d'un piano hi havia un dedicat a les Maremortes (concepte de cultura popular de la Vall d'Albaida d'on són originaris tant el pintor JAM com el cuiner i amo del restaurant).
La cuina, elaborada per Rafa Albinyana, és senzillament exquisida. La relació qualitat /preu és díficilment superable. Tenen un menú de 21 € (a dia d'avui) on pots triar entre sis o set primers i sis o set segons, evidentment amb les seves corresponents postres.
Nosaltres n'érem quatre i vam decidir que el coc ens sorprenguera portant-nos unes degustacions per compartir-les. De primer començàrem amb una ensalada de formatge de cabra, dàtils, conillets, lletzons, pistatxos...; li seguí un pastís de porro, suau i esponjós; alvocat farcit de gambes i de lluç; i una crepe de xampinyó i pollastre. Per als segons es descararen amb costella a la mel, la millor que he provat mai, se't desfeia a la boca; lluç amb avellanes, gambes i cloïsses, menja suau de paladar agraït; farcit de vedella amb ceba caramelitzada, de molt bon mos; i magret d'ànec amb salsa de panses, taronja, bolets i mistela. Tot això amb l'atenció permanent de canvis de coberts, de vaixella i de copes. Les postres no es quedaren darrere i reclamaven ser també categoria en el menú. Tastàrem la copa d'illa surant, en un mar de vainilla, nata i ametles; un exquisit i sorprenent plat de bacores al forn; gelats casolans a base de maduixes un, i l'altre de iogurt amb nabius.
P.S. Si a algú li ha fet goig, el telèfon que figura en la targeta del local és: 96 392 25 32.

1 comentari:

Jordi Albinyana ha dit...

Mola, eh? Sabies que mon tio Rafa em va apegar lo de la pintura? Per cert Pacorro, lo de jam no m'ho lleve ni en aigua calenta, no? Un besot vividores, que sou unes vividores!!