dilluns, de juny 13, 2011

I JORNADA: ENRIC VALOR I LA SEUA OBRA (AGULLENT)


L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) prepara enguany els homenatges a Enric Valor i Sanchis Guarner amb motiu del centenari del seus naixements i per la relació que mantingueren amb la comarca de la Vall d’Albaida.
 
Dissabte passat tenia lloc a Agullent la primera de les tres jornades que es duran a terme i que portava com a títol: I Jornada: Enric Valor i la seua obra. En ella hi col·laboraven diferents especialistes de l’obra de Valor i alguns escriptors de la comarca.

Aquesta primera jornada començava a les 17.00 amb quatre escriptors de la comarca: Joan Olivares, Francesc Mompó, Vicent Belda i Ramon Haro que ens parlaren sobre “La influència d’Enric Valor en la nostra obra literària”.

 
Tot seguit, Emili Casanova llegia la ponència preparada per Xavier Ferrer al voltant de “Les relacions de Valor amb Josep M. Casacuberta” i continuava amb una interessant dissecció de “L’aportació de Valor a la lexicografia”.


A continuació vam tenir l’oportunitat d’escoltar les paraules de Lluïsa Gea Valor, néta del mestre, encara que no comptàrem amb la seua presència. El títol de la xerrada era “Enric Valor i Agullent a partir dels meus records” i l’acompanyava amb un power point d’antigues fotografies de l’avi i de la localitat,
 
Passades les 19.00h es projectava un fragment de l’entrevista que el Col·lectiu l’Olla féu a Enric Valor l’any 1996. (Més endavant es podrà visualitzar a http://ievablog.blogspot.com/).

Aquesta jornada la tancava el professor Joan Oleza, presentat per Sílvia Pinter, que ens regalava un estudi aprofundit sobre “La novel·lística d’Enric Valor”.