divendres, d’octubre 23, 2009

MUSIQUETES DE LA BRESSOLA A L’AUDITORI DE BARCELONA

Un moment de l'actuació
Acabe de fer-me un bon entrepà de quilòmetres; el companatge s’ho valia.
Anit vaig estar a l’Auditori de Barcelona gaudint de la musiqueta dels nins de la Catalunya nord, del sostre de casa. Aquest estiu, ran de la presentació d’una novel·la meva a l’UCE de Prada em convidaren a estar anit en aquest acte per recolzar la meravellosa tasca que hi estan fent una gent que començà el 1976 en un baix a Perpinyà contra tot un Estat centralista francés i que actualment compta amb més de 700 alumnes des de la bressola fins a tercer de secundària. Allà en aquelles terres, als peus del Canigó, on fa més de mil anys va nàixer el català i que en el segle XVII ens foren furtades i segrestades gràcies als estats espanyol i francés, hi ha tot un moviment que lluita perquè cap dels germans del sud, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, els deixe de banda. Ells són, sense cap mena d’exclusió, origen i part fonamental de la gran nació catalana.
Bé, anit, com deia, em vaig deixar engronsar per la musiqueta d’aquests nins, magníficament dirigits pels seus professors i per un grup musical que portava la veu animadora.

Amb el cantant i animador Ramonet del grup Mr Sequah

No faltaren tampoc els parlaments d’aquella gent històrica –Enric Larreula, Miquel Mayol, Joan Pere Le Bihan, etc.– que 33 anys després encara ens encoratjaven a tots perquè continuàrem treballant per la unitat i perquè mai no perdem el nord.

Amb Joan Pere Le Bihan, Toni Teruel, Carmina Naval i Ricard Gené

Tot un goig! Aquesta matinada m’he emportat cap al meu País Valencià l’estima, el record i els uendos de tots els meus avantpassats, així com les tonadetes d’unes veus jovenívoles, de les veus del futur.
Ps. Podeu descarregar de forma gratuïta i legal totes les cançons a: http://www.musiquetes.cat/. Salut i Terra.

2 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Quina marxeta, aquests nins de la Catalunya nord! Que bonics!

Una abraçada.

Francesc Mompó ha dit...

Sí, Carme, nins, nois, xiquets i al·lots són el nostre futur; cal tindre'ls molta cura i recolzar-los sempre que puguem.
Una abraçada
Salut i Terra