dimarts, de juny 15, 2010

CARLES CORTÉS: SARA LA DONA SENSE ATRIBUTS

Avui, 15 de juny, a La Casa del Llibre de València, s’ha fet la presentació de la novel·la Sara, la dona sense atributs guanyadora del Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida de 2009. Publicat per l’editorial Bromera en la col·lecció l’Eclèctica. La sala estava plena de públic interessat entre el qual hom podia veure diversos escriptors: Rafa Xambó, Manel Alonso i Català, Gemma Pasqual, Mercè Climent, Jordi Sebastià, Núria Cadenes, Xavi Sarrià (escriptor i cantant d’Obrint Pas), Manel Molins... de segur que me’n deixaré algun. El crític d’art i professor Josep Lluís Peris ha obert l’acte contant-nos anècdotes de quan fou professor de pràctiques docents a Alacant de Carles Cortés; i després ens ha endinsat un poc en les claus d’interpretació d’una novel·la que va més enllà de l’erotisme, sense deixar de costat aquesta variable tan necessària per al premi que ha guanyat.
Després ha estat l’actriu Rosana Pastor qui ens ha regalat una lectura del principi de l’obra amb el to que caracteritza la professionalitat d’aquesta excel·lent actriu valenciana.
Més tard ha estat el mateix autor, Carles Cortés, qui ens ha fet uns cèntims de la intenció de la novel·la; obra que cal llegir en clau psicològica sobre la solitud d’una dona en la maduresa de la seva vida.

Sinopsi de l’obra:
Quan Sara va fer els cinquanta anys, va decidir que canviaria de vida. Havia deixat el treball com a intèrpret i volia concentrar-se en nous projectes més enriquidors. Dubtava de quin camí escollir. Va pensar a fer una nova traducció de l’obra més coneguda de Robert Musil, L’home sense atributs, però un dia, tot llegint el periòdic, va trobar un anunci suggeridor al qual no es va poder resistir. Un jove de vint-i-cinc anys, que es presentava amb el nom de Gabriel, s’oferia per fer massatges. «Dóna-li una alegria al teu cos de dona», pregonava. A partir d’una telefonada, s’inicia una relació compulsiva i absorbent entre Sara, que busca un sentit a la seua vida, i Ismael, l’autèntic nom del jove universitari que es prostitueix per tal de pagar-se els estudis.Sara, la dona sense atributs, obra distingida amb el XVI Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida, ens descobreix el retrat psicològic d’una dona que afronta una nova etapa marcada per una passió arrabassadora de conseqüències fatals.

3 comentaris:

onatge ha dit...

Desitjo que la Sara segueixi camins de vida humits de passió. Felicitats a l'autor. I a tu per ser un pont de cultura.

Salut i combat.
onatge

montse ha dit...

Tinc ganes de llegir-lo i descobrir la nova trajectòria de la Sara, apassionada i valenta.

Salut!

Francesc Mompó ha dit...

onatge, fem el que podem per la cultura catalana.
montse, la novel·la pinta bé, en acabar les avaluacions el llegiré.
Salut i Terra