Carme, pel que fa a la fotografia, a mi, tampoc no em fa massa el pes. La vaig baixar de la xarxa, però no la tinc massa clara; tot i que hi posava pebrella. A veure si a la vesprada en penge una altra; tot i que siga ja seca i comercialitzada. Joana, Zel, no m'estranya gens que us hi arribe la flaire, és màgica. Salut i Terra
Tot i que s'assemble un poc al timonet, la pebrella és una altra herba aromàtica ben diferenciada. Jo la solc utilitzar molt per als macarrons; hi ha també qui en posa un parell de titges per a la paella. No us esteu d'experimentar culinàriament amb ella, és flairosament generosa. Salut i Terra
La de la foto d'abans també ho semblava, però amb aquesta encertes segur... Timonet (o farigola) i pebrella comparteixen gènere --i per tant s'assemblen relativament-- però són fàcils de distingir; la segona és (quasi) exclussiva del País Valencià i, en efecte, el seu aroma és una delícia a la cuina. Salut (i profit)!
Bé. Com he dit abans: no entenc massa, gens, de botànica. El que sí m'ha quedat clar és que farigola i timonet són el mateix, és el que per ací coneixem com "tomello".
La pebrella, té res a veure amb el pebre? No, veritat?
10 comentaris:
La pebrella és una variant o un tipus de farigola? S'hi assembla una mica a la foto.
Bons aromes, Francesc.
M'arriba la seva olor! Jo hauria dit FARIGOLA!
Salut Francesc!
Jo tampoc havia sentit a dir pebrella! Mai de la vida!
Carme, pel que fa a la fotografia, a mi, tampoc no em fa massa el pes. La vaig baixar de la xarxa, però no la tinc massa clara; tot i que hi posava pebrella. A veure si a la vesprada en penge una altra; tot i que siga ja seca i comercialitzada.
Joana, Zel, no m'estranya gens que us hi arribe la flaire, és màgica.
Salut i Terra
No entenc massa, gens, de botànica, però em fa la impressió de què es tracta de farigola.
El timonet és el mateix?
Tot i que s'assemble un poc al timonet, la pebrella és una altra herba aromàtica ben diferenciada. Jo la solc utilitzar molt per als macarrons; hi ha també qui en posa un parell de titges per a la paella. No us esteu d'experimentar culinàriament amb ella, és flairosament generosa.
Salut i Terra
La de la foto d'abans també ho semblava, però amb aquesta encertes segur... Timonet (o farigola) i pebrella comparteixen gènere --i per tant s'assemblen relativament-- però són fàcils de distingir; la segona és (quasi) exclussiva del País Valencià i, en efecte, el seu aroma és una delícia a la cuina. Salut (i profit)!
Totes aquestes herbes remeieres van bé per guarir els refredats.
Salut!!!
Gràcies per l'explicació, Francesc!
Bé. Com he dit abans: no entenc massa, gens, de botànica. El que sí m'ha quedat clar és que farigola i timonet són el mateix, és el que per ací coneixem com "tomello".
La pebrella, té res a veure amb el pebre? No, veritat?
Publica un comentari a l'entrada