dimecres, d’octubre 06, 2010

EXQUISIDESA MUNTANYENCA




EXQUISIDESA MUNTANYENCA

Extens l'aroma
dels colors casolans,
brot de pebrella.

10 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

La pebrella és una variant o un tipus de farigola? S'hi assembla una mica a la foto.

Bons aromes, Francesc.

Joana ha dit...

M'arriba la seva olor! Jo hauria dit FARIGOLA!
Salut Francesc!

zel ha dit...

Jo tampoc havia sentit a dir pebrella! Mai de la vida!

Francesc Mompó ha dit...

Carme, pel que fa a la fotografia, a mi, tampoc no em fa massa el pes. La vaig baixar de la xarxa, però no la tinc massa clara; tot i que hi posava pebrella. A veure si a la vesprada en penge una altra; tot i que siga ja seca i comercialitzada.
Joana, Zel, no m'estranya gens que us hi arribe la flaire, és màgica.
Salut i Terra

Josep (Benaguasil) ha dit...

No entenc massa, gens, de botànica, però em fa la impressió de què es tracta de farigola.

El timonet és el mateix?

Francesc Mompó ha dit...

Tot i que s'assemble un poc al timonet, la pebrella és una altra herba aromàtica ben diferenciada. Jo la solc utilitzar molt per als macarrons; hi ha també qui en posa un parell de titges per a la paella. No us esteu d'experimentar culinàriament amb ella, és flairosament generosa.
Salut i Terra

AlfredRussel ha dit...

La de la foto d'abans també ho semblava, però amb aquesta encertes segur... Timonet (o farigola) i pebrella comparteixen gènere --i per tant s'assemblen relativament-- però són fàcils de distingir; la segona és (quasi) exclussiva del País Valencià i, en efecte, el seu aroma és una delícia a la cuina. Salut (i profit)!

montse ha dit...

Totes aquestes herbes remeieres van bé per guarir els refredats.

Salut!!!

Carme Rosanas ha dit...

Gràcies per l'explicació, Francesc!

Josep (Benaguasil) ha dit...

Bé. Com he dit abans: no entenc massa, gens, de botànica. El que sí m'ha quedat clar és que farigola i timonet són el mateix, és el que per ací coneixem com "tomello".

La pebrella, té res a veure amb el pebre? No, veritat?