divendres, de maig 21, 2010

PAÍS VALENCIÀ-SES ILLES: UN PONT DE MAR BLAVA


Anit es tornà a parar un pont de mar blava entre les Mallorques i el País Valencià. A la cafeteria del CCC Octubre de València 6 poetes ens regalaren la veu i la paraula als afortunats que hi assistírem, en un acte organitzat per l'Espai Illes Balears, l'AELC i la col·laboració del CCC Octubre.

En un principi n'havien de ser set, els poetes que havien de recitar, però el menorquí Ponç Pons fou segrestat per les nereides i restà en la seva illa somniada (això sí, excusà l'assistència pel lapsus i envià els seus millors desitjos).

Sis cordes d'una mateixa lira (Maria Josep Escrivà, Isabel Garcia Canet, Josep Lluís Aguiló, Manel Marí, Joan Alfons Marí i Ramon Guillem) oferiren el toc dialectal i el tremp personal en cada lectura: Mallorca, la Safor, Eivissa, l'Horta, la llengua i la prosòdia ballava d'una contrada a una altra, d'una gola a una altra, tot travessant la Mediterrània, fins a fer-nos degustar l'excels carboncle de les lletres, la poesia.










(L'últim vídeo correspon a la presentació d'Abisme i ocell de dimarts passat, on el poeta Ramon Guillem llig el poema La bicicleta blava que també recità en aquesta ocasió).

Rematàrem la nit amb un magnífic àpat al restaurant La Carme de València on Rafa Albinyana ens oferí la seva deliciosa carta de plats.