dilluns, de maig 31, 2010

Restaurant Ca Clareta (Rugat)

Tenia un poc abandonades l’entrades als restaurants que (a)paguen la pena; dissabte 29-V-10, l’atzar, però, va fer que anàrem a dinar a un lloc que per unes raons o d’altres havíem anat aparcant. El mateix atzar que ens l’ajornava ens hi va dur.
Ca Clareta està a la Vall d’Albaida, a Rugat, un poblet a qui el Benicadell serva en tranquil·litat.
Tant els ajardinats exteriors com l’amable decoració interior fa que t’impregnes del benestar del llogaret i et transportes a una època on les presses encara no s’havien inventat.
La cuina és una excel·lent barreja de tradició i de modernitat, mantenint el millor de cada cosa. Conserva el sabor i la presentació de les menges pretèrites i s’actualitza amb tocs d’exquisida avantguarda sense caure en el concepte buit i volàtil; els plats són abundants.
Per a aquells que no porten-hi un criteri fet paga la pena deixar-se aconsellar per la mestressa o per Clareta, la filla; tant pel que fa a les menges com a les bevendes.
La relació qualitat preu és molt bona. Si fa o no fa, uns 30 a 35 € per persona.
Nosaltres n’érem 4 i demanàrem l’amanida Clareta, formatge amb melmelada de figa, coqueta de foie amb ceba caramel·litzada, un suc de rap (caldereta) per a dos –d’on menjàrem els quatre–, un entrecot de bou a la pedra aromatitzat amb romer. Tot regat amb un jove Ribera del Duero molt aconseguit (Austum) i unes postres casolanes boníssimes.Ca Clareta és un altre restaurant que (a)paga la pena.


8 comentaris:

onatge ha dit...

Francesc només em queda dir Bon profit! Llàstima que ja he dinat i pres cafè i arribo aquí em trobo amb el teu menú gastronòmic i de bona vida. Segurament que jo, per aquelles coses de que cada terra fa sa guerra, només canviari el vi, posari un negre Priorat.

Salut i bon menú!
onatge

pam i quart (l'edat no perdona) ha dit...

Ja sé qui es va menjar el bou:)

manjacostel ha dit...

Paure qu'aici n'aguèrem pas tant d'astre , que dos plats :
-escudèla de la mar ambe doas cambas quilhadas , ensalada, e pastis de salmon ambe maionèsa ròsa.
-esquina de merluça frèsca, plegada dins un pascadon tèunhe.
-un dessèrt ambe de chantilly sus majofas e tròç de glaçet als fials de caramèl.
Uèi tot es dins la color e los dessenhs sus l'assieta, d'un biais: novèla escòla culinaria.Venes pas per minjar, non, mas venes per te remirar una exposicion de pintraduras modernas...
Lo prètz!!!!
Lo repais de l'ase: a mai, per beure, paure de nosautres, una mitat de veire de blanc (picant), una mitat de veire de roge, e un cafè.
A qu'oblidavi un pissarèl de Kyr en aperò. Aquò's tot... Risca pas ges.
Cossi dire la sala es comola!, lo repais costa 37 euro los dos plats , e lo beure a 15 euro .
Sia 52 euro per cadun.
La fèsta de las maires a la Ròsa del Vent , de Labarthe/ Lèze nos daissa espantats, per dos: 104 euro . Per minjar mens bèl qu'a l'ostal...Mas "pòdser" que sem pas modernes .
Una vergonha de mai dins un païs que se crei al centre del gost de la planèta.
Tot aquò per dire que sètz benastrucs , en çò vòstre , de trobar encara d'aubergas coma "ca clareta".

Francesc Mompó ha dit...

onatge, tenim vins molt bons; també al País Valencià tenim el Trilogia, o Venta del Puerto o Cerimònia que són caldos negres boníssims.
Pam i dit, tot i que el compartírem, la major part me'l vaig cruspir jo.
manjacostel, si algun dia passes pel País Valencià, no deixes d'anar-hi; paga la pena (ah, i ens empassàrem dues ampolles de vi negre, unes cerveses i els licorets finals, tot pel mateix preu. Ben atesos i tranquils9
Salut i Terra

Calpurni ha dit...

Com vos cuideu!
Hi anirem.
Salut, patria, menges i bevendes.

maria ha dit...

Jo corrobore tot el que diu Francesc: Ca Clareta paga mooolt la pena. El millor de tot, la melmelada de figa, però en companyia del gelat de iogurt :)

Rafel ha dit...

Si en Pavlov visqués no necessitaria gos, en tindria prou amb furonejar per ací.

Francesc Mompó ha dit...

Maria, tu també fores afortunada.
Rafel, els gossos de Pavlov i jo també cada vegada que ho recorde.
Salut i Terra