divendres, de novembre 27, 2009

Escriptors al terrat: Josep Lluís Roig i Iban L. Llop

Anit, 26 de novembre, tingué lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània una nova edició d’Escriptors al terrat. En aquesta ocasió el poeta i president de l’AELC al País Valencià, Ramon Guillem ens féu una semblança biobibliogràfica dels dos poetes: Josep Lluís Roig i Iban L. Llop.
El professor i poeta, i darrerament l’Indiana Jones de Gandia –va ser un dels dos professors que trobaren l’original de Vicent Andrés Estellés als arxius municipals de la ciutat ducal–, ens va fer un tast del bell poemari Peixos d’un mar sec, premi Octubre de poesia Vicent Andrés Estellés, 2008.
Intercalant-se, va ser el també poeta i professor de la Universitat de Sàsser (Sardenya) qui ens va fer un interessantíssim tast del darrer premi Alfons el Magnànim, 2009 Crònica de Calabria on poetitzà esdeveniments reals d’una trama de narcotraficants mundial; història que està esperant que el mateix autor o algun altre procliu al gènere negre faça el pròxim best seller de novel·la policíaca on la realitat, una vegada més, supera la ficció més forasenyada.
La sala del terrat estigué plena a gom d’un públic de qualitat que quedà llargament satisfet amb les lectures.Després, com sol ser costum feta norma, uns quants ens n’anàrem de sopar amb els dos poetes al restaurant Pomodoro. D’entre les interessantíssimes converses que acompanyaren les menges es gestà el tercer projecte per a l’Anguila Literària, que pot ser faça viatge mediterrània endins. Dic tercer projecte perquè el segon comença a prendre cos i és molt probable que l’anguila esdevinga bolet a la Vall d’Albaida. De totes formes, a mesura que Chronos avance ja anirem comentant-ho.

1 comentari:

assumpta ha dit...

Tal com ens ho expliques, vol dir que tot va anar molt bé. Ho celebro!!!