dissabte, de novembre 28, 2009

Homenatge a Jaume Pérez Montaner a l'Alcúdia

Anit es va fer un poc de justícia en un país on els escriptors són invisibles per als poders polítics. Se’n féu de justícia i l’hagué de fer una associació cívica, el Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia, qui homenatjà un dels més grans poetes que hi ha al País Valencià.
A la sala Segle XXI de l’Alcúdia i acompanyat de familiars, amics, la gent del Bloc de progrés i un grapat d’escriptors retérem merescudíssim homenatge al poeta Jaume Pérez Montaner.
En l’acte Taula de les Lletres i dels Menjars prenguérem la paraula per a llegir poemes de Jaume Pérez Montaner: Eusebi Morales, Ramon Guillem, Isabel Robles i jo mateix. Després, el també poeta i narrador Josep Ballester s’encarregà de dedicar-li una emotiva laudatio. Una vegada més el poble ha començat a marxar sense esperar que els partits polítics el dirigesquen.
Jaume llig Que sempre torna, un dels poemes del llibre Solatge molt adequat a la situació actual del País Valencià.

I canal 9? Segurament estaria filmant gavines i passejos amb ferrari.

2 comentaris:

Joana ha dit...

Un acte molt emotiu, i jo sense enterar-me. No serà perquè no ho tenia ben a prop de casa. Sempre m'entere de tot a destemps. M'hagués agradat poder escoltar a Josep Ballester entre d'altres, guarde molt bons records d'ell.

Francesc Mompó ha dit...

Sí, Joana, fou un acte ben emotiu i merescudíssim.
Una abraçada