No és triar entre una filosofia política o una altra, no. El que el dia 13 de setembre faran els habitants d’Arenys de Munt serà alçar la veu de mil anys d’història. La veu de totes les generacions d’avantpassats, com diu la cançó: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, es farà papereta a les mans dels arenyencs. No és una simple votació política, és una votació de supervivència. El que el dia 13 de setembre es votarà a Arenys és un clam al món per dir que la nostra cultura, la nostra història, la nostra llengua, el nostre tarannà no vol deixatar-se en una ponentada; que no volem ser engolits per una nació que no és la nostra. És per això que el dia 13 de setembre a Arenys de Munt votem tots. Els arenyencs eixe dia seran la metonímia de tots els Països Catalans.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
17 comentaris:
Ja m'agradaria votar...
Visca els Països Catalans!
Jo ja m'hi he empadronat. Tu saps quina sensació guanyar i creure que som lliures de veritat, ni que sigui per unes hores?
Quina canya el mapa! Ja hi sortien els Països Catalans. QUi diu que no existeixen? :-)
Carme: som qui de cor hi estarem votant, segur.
carassa: al cor el padró s'ha fet immens.
Pamies: Si Jaume I ho haguera sabut pense que no hauria jugat a dividir el mateix ésser. Així i tot cal servar bé la llavor (et vaig enviar al blog de Brossa l'adressa de l'altre blog meu perquè em pispàreu una foto que tinc amb Brossa i amb el poeta Manel Rodríguez-Castelló en un homenatge que li férem a València un grup de poetes de la Forest d'Arana).
Francesc, m'ho hauré de mirar amb calma.
L'Ablogcedari el vam muntar per l'homenatge col·lectiu del 30 de desembre de 2008, quan va fer els 10 anys de la mort de Brossa.
Era un blog col·lectiu i posteriorment s'hi van penjar alguns altres escrits que ens van anar enviant.
Si em fas arribar la fotografia amb algun text, ho penjo com a post. Què et sembla?
Perdonen la meua ignorància però, ¿què es vota a Arenys de Munt? Estic certament intrigat
Calinca, hi ha moltes notícies en premsa i per la xarxa. Aquesta n'és una.
http://www.naciodigital.cat/?seccio=noticies&accio=veure&id=11605
Salutacions i benvingut
Moltes gràcies per l'aclariment. Llegint l'entrada del blog, escrita amb to dràmatic i patrioter, i que conté frases com "Els arenyencs eixe dia seran la metonímia de tots els Països Catalans", em pensava que el referèndum d'Arenys era sobre la independència dels 'Països Catalans', però veig que el que es vol reivindicar és la independència de Catlaunya.
Calinca, si el dret a l'autodeterminació ja és anticonstitucional, la confederació entre pobles (de parla catalana, per suposat), això ja és el detonant d'un cataclisme a nivell mundial. :-)
Penso que s'ha d'anar a passets, curts, ferms i decidits.
El dret d'autodeterminació dels pobles, de la mateixa manera que porta indefectilement cap a actes de sobirania a Catalunya, pot portar a actes semblants a qualsevol llogarret dels Països Catalans.
I després sempre hi ha fórmules d'associació amistoses, que van des del federalisme a la unió, passant per tot un reguitzell d'altres possibilitats.
De res Calinca, de res. Fa anys vaig aprendre que la informació de la resposta havia d'ajustar-se a l'interès de la pregunta. Com que ja t'he llegit diverses vegades (per exemple un debat molt sucós que tingueres amb Cucarella al seu blog) et considere una persona formada i informada, per això pense que la resposta era més que suficient per a una pregunta sesgada. Sense ànims d'entrar en un debat que abans de nàxier ja considere estèril, contestaré només a dos dels qualificatius que m'adjudiques (o al meu escrit): patrioter i dramàtic. La sufixació que cadascú li pose a la idea de pàtria és una cosa molt personal, per tant no està bé que projectes la teva sobre la dels altres. I pel que fa a "dramàtic" et diré que jo sí que considere que la meva llengua i la meva cultura, i per tant la meva manera de ser, es troba en una situació dramàtica. Sóc de la Vall d'aAlbaida i mira com ho veig, no crec que a la Costera o a la Ribera la cosa estiga molt millor. Pel que fa al català clar, el castellà cada vegada va millor.
Salut i Terra
Jo tampoc tinc ganes de començ¡ar l'enèssim debat sobre estes qüestions. Potser els dos adjectius qualificatius que vaig utilitzar sobraven, però d'alguna manera els vaig trobar necessaris per deixar patent d'alguna manera el meu distanciament ideològic. El terme "dramàtic" s'ajusta bastant bé al to de l'entrada; pel que fa a "patrioter", vaig estar temptat de posar "patriòtic", però vaig pensar que esta paraula podria ser interpretada com a mostra de simpatia cap a l'independentisme pancatalà, que no és el cas.
Acabe de descobrir el teu blog i, quan tinga temps, continuaré llegint-lo. Salutacions cordials.
Sempre aquesta sensació de que ens controla el gos de l'hortalà...
Si no ens volen, que ens deixin, i si ens volen, que ho demostrin.
Res..., ni una cosa, ni l'altra. I el respecte, allà on Jesús va perdre les espardenyes.
jo també sóc d'Arenys
Hui mateix he vist la notícia sobre el referèndum d'Arenys en un mitjà de comunicació nacional (La Sexta). La notícia, però, ha aparegut per via negativa, quan s'ha sabut que el referèndum ha estat suspés per ordre judicial. Supose que tot això farà córrer rius de tinta, i també provocarà reflexions de tota mena. Gràcies a este blog em va arribar la notícia del referèndum d'una manera alternativa, i això demostra que calen els blogs (del verb 'calar' i del verb 'caldre').
En el vídeo amb què s'ilustrava la notícia de LaSexta apareixien contínuament pancartes on destacava el mapa dels Països Catalans, mentre que el referèndum, segons tinc entés, no parlava més que de 'Catalunya'. No sé com agarrar-ho: ¿hi ha certa intenció de seleccionar imatges per part del noticiari o estem parlant d'una qüestió de fons, no explícita, però sí implícita en el referèndum? Este detall té la seua importància, almenys per a mi. En qualsevol cas, i per concloure, diré que el reportatge de LaSexta, en conjunt, mostrava una imatge més aviat favorable o comprensiva cap al que s'estava esdevenint a Arenys, o almenys raonablement neutral. No crec que en este cas valga allò dels 'mitjans espanyolistes' i tota la bateria de frases que se solen emprar en circumstàncies similars.
Ei Calinca jo també ho he vist en la Sexta (i també als altres canals
)i és veritat que el tractament de la informació no ha sigut: "que es trenca Espanya!" sinó: "ja veus només volen votar i no els deixen". És la primera vegada que veig això en una televisió espanyolista o com dius tu: "nacional". Com que la meua nació no és eixa deixaré que cadascú trie el terme amb el que se sent més identificat.
Salut i terra
Carassa, m'agrada comprovar que les seues impressions sobre el noticiari de La Sexta són semblants a les meues.
Pel que fa a TV 'nacional', li he de dir que m'he detingut a pensar a vore quina paraula posava. Podria haver utilitzat 'estatal', però el problema és que això sona a 'televisió que és propietat de l'estat', com ara TVE. Finalment he optat per 'nacional', tot i que és un terme debatible, i que té a vore amb les filiacions pròpies de cadascú, i per tant és de significat fluctuant.
Publica un comentari a l'entrada